Gangsters allra första utställning!

Idag var det så dax för den allra första utställningen för vår lille gangster. Vi åkte mot Tranås Brukshundsklubb tidigt imorse & var framme vid strax innan 8. Vi anmälde oss & visade vaccinationsintyget & sen gick vi mot vår ring & plockade upp alla våra prylar. Då det inte var någon vetrinärsbesiktning så slog vi oss ner & käkade frukost & småpratade med de andra eurasierägarna som var där. Totalt var det 7 hundar & Gangster passade på att busa så mycket han orkade med brorsan Triton.
Strax efter 9 så var det vår tur & det var bara Gangster & Triton som skulle vara i ringen först. Båda fick väldigt bra kritik av domaren & jag vart riktigt rörd över allt fint hon sa till mig om min lille pälsboll MEN eftersom hans öron inte har rest sig ännu så fick han ett hederspris & brorsan gick vidare i tävlingen så vi var klara efter ett fjuttigt besök i ringen. Kändes lite snopet att alla förberedelser & den tidiga starten resulterade i att vi efter bara en halvtimme in i utställningen var klara & kunde åka hem. Vi valde dock att vara kvar för att kolla hur det gick för Triton & han slutade som BIR i vår grupp & sen skulle de vara med i finalen, men då den inte var förrän klockan 15 så valde vi att åka hem.
 
En fin rosett fick han i alla fall & jag är inte helt säker på vad den innebär mer än att han följer rasstandarden & är en lovande liten kille som domaren absolut ville se mer av i ringen när "han var färdig" som hon uttryckte det. Med andra ord så menar hon att när hans öron rest sig så ville hon gärna bedöma honom igen. Detta tjat om hans öron gjorde mig väldigt nedstämd & jag trodde på riktigt inte att det skulle spela någon roll eftersom han skötte sig jättebra under hela tiden vi var i ringen, men men.....bara att bita i det sura äpplet; hans öron är inte "rätt" så det känns inte som att det är någon idé att ställa ut honom över huvud taget förrän de rest sig...om de nånsin gör det. Såhär ser hans fina rosett ut:

 
 
 
 
 
Kritiken från domaren var fantastiskt bra & hon skrev följande om Gangster:
 
"En mycket tilltalande hanvalp med lovande huvud, bra blick, bett & pigment. Fin mask. Goda kroppsproportioner. Välställda ben & tassar. Bra svansplacering. Härlig päls. Rör sig riktigt bra i trav."
 
 
Så summan av kardemumman är väl att om bara de där öronen reser på sig så finns det chans att han kan gå bra på utställningar framöver. Men som sagt, i nuläget så låter vi bli fler utställningar för jag vill inte bli så ledsen & besviken över de finaste öronen i världen oavsett hur de står/ligger....
 
.Avslutar med en bild & ett stort GRATTIS till brorsan Triton som gick betydligt längre än Gangster idag & blev BIS 3:a! Såhär snygg är han när han poserar med alla sina fina rosetter som han vann idag:
 
Var rädda om er & varandra!
Kram C =)

Kommentarer
Postat av: Ing-Marie Hägg Nilsson

Vad roligt att båda killarna fick så fin kritik :) och att domaren tycker de är lovande. Jag gissar att Linda kommer bli sjukt stolt när hon läser kritiken.
Vi håller med dig om att du och Gangster skötte sig superbra och jag är övertygad om Gangsters öron kommer resa sig snart och då kanske det blir som Linda har sagt att de kommer turas om att vinna.
Massor kramar från oss i Linköping

2012-09-15 @ 21:22:27
URL: http://eurasierhund.sePostat av: Linda Hagelvik

Woow vilken kritik... och HP: )
Lovande valp Cariina han kan gå långt och öronen de kommer inom kort !! Kram en stolt uppfödare

2012-09-16 @ 21:24:21
URL: http://www.teddywoods.sePostat av: anette andreasson

Var ej ledsen det är ju skit bra att få ett hp då är han ju lite extra.Zaccos sista öra reste sej när han var runt 5.5 -6 mån men jag ställde honom inte innan han var 9 månader o han har många gånger fått välformade öron fast han inte är helt okej tycker jag.Det kommer att gå kanon för dej o gangster framöver.kram från mej o zacco

2012-09-17 @ 11:22:59
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0