Nedräkningen fortsätter....

....och här kommer ett av alla klipp som vi tittat på ett antal gånger de sista dagarna! Valparna i filmen är 1 vecka yngre än vad vår älskling kommer att vara när vi får hämta hem honom/henne <3

Visst är de underbara?



Första prylen till ulltussen är fixad, bild på den kommer en annan gång!

Kram C =)

Nu räknar vi ner på allvar....

för idag är det bara 2 ynka veckor kvar till beräknad nedkomst för vå lill* älskling & alla hans/hennes syskon! Bara 14 dagar kvar innan ulltussarna kommer att se dagens ljus, jisses detta är så spännande!

"Lånade" följande text från uppfödarens hemsida, här kan man läsa om hur valparna utvecklar sig under denna veckan:

Utveckling i magen: Vecka 7
Under denna vecka kommer kroppsbehåringen växa ut, och färgmarkeringen kan ses.
Tassarna och trampdynorna är nu färdigbildade.
Fostret liknar nu den färdiga valpen, men kan inte överleva utanför livmodern.
Från detta tidpunkt är det egentlig bara storleken som  ändras.
Förbeningen i benen er nu så långt framme, att man från dag 49 kan se fostren på röntgenbilder.
Det är nu för första gången i dräktigheten möjligt att se fosterrörelser.
Tikens buk är i de flesta fall tydligt förstorar, och mjölkproduktionen har börjat.


Nästa vecka så händer detta:

Vecka 8
Fostret är färdigbildad och kan nu kännas, vissa tider kan fostrens hjärteslag höras och man kan ibland se hur de rör sig.
Tiken är nu mest besvärat av sin vikt och sitt omfång och skall i denna period vänjas vid sin valplåda.
Mjölkkörtlarna är spända och fulla med mjölk.

Tack snälla Linda för att du uppdaterar så mycket nu såhär i slutet, jag läser alla dina inlägg i hundblogggen & har ungefär en miljon frågor om det mesta, men det får vi ta när vi ses nästa gång!

 

I övrigt så har den gångna veckan mest handlat om hosta, feber & drickande av Alvedon & Bisolvon då sonen åkte på en rejäl förkylning. Hans hosta börjar nu att släppa men den har bosatt sig i min hals istället vilket inte riktigt var vad jag hade tänkt mig då jag har svår träningsabstinens & bara vill ut på min slinga & springa varenda dag, men med tanke på den begynnande förkylningen jag dras med så får det bli en runda i powerwalkens tecken ikväll så fort mannen kommit hem. siktar på att ta mig runt min kära mil men vi får se hur långt jag orkar. Måste i vilket fall som helst få ihop minst 7000 steg idag så jag inte faller bort från vår stegräknarlista allt för mycket! Vi har ju en stegräknartävling på jobbet under en månad & om man har i snitt 7000 steg/dag under en vecka så är man med i utlottningar av olika saker. Tilläggas bör att när man vabbar & sitter på sin feta rumpa i soffan hela dagen (som jag gjort idag!) så hinner det bli imponerande 900 steg fram tills nu, ca klockan 15....INTE HELT OKEJ, eller.....därför MÅSTE jag släpa mig iväg på en riktig långpromenad så jag inte säckar ihop fullständigt!!!

Kvällen kommer, som vanligt en fredaxkväll, att innebära god mat, massa soffmys & "Let´s Dance" ihop m den mysigaste familjen!

Kram C =)


Träningsvärk, solsken & väntans tider!




Äntligen verkar det som att våren har hittat även oss här på Solsidan, det är riktigt härligt utomhus nu & snart borde det vara dax att plantera blommorna i blomlådorna. Snart, snart så kommer vi att kunna sitta ute på altanen & fika & äta igen; så mysigt. Jag, som aldrig har gillar våren tidigare, längtar snart ihjäl mig efter sol & värme då man kan vara ute i trädgården all sin lediga tid. Underbart!
Mindre underbart är det faktum att träningsvärken från helv&%#et bor i min kropp idag. Ett tufft zumbapass i söndax plus en timmes powerwalk igår gör sig påmind idag, men träningsvärk är skön värk eftersom man gjort lite nytta för sin otränade kropp & jag kan gärna ta att det känns ett par dagar efterråt!



Idag ligger sonen hemma sjuk med feber, ont i halsen & hosta - lika säkert som amen i kyrkan är det faktum att när vädret växlar så blir någon av knattarna sjuk... =(  Jaja, inte så mycket att göra åt, jag vabbar idag & imorgon så hoppas vi att vi är tillbax i matchen igen på torsdag!



Annars trillar livet på som vanligt, vi går alla 4 & räknar ner dagarna fram till att valparna ska komma nu! Den 11 maj tittar de ut om allt går enligt planerna & det är så himla spännande nu.
Jag läser bloggen där uppfödaren skriver varenda dag & har börja surfa runt lite efter information om allt möjligt som har med valpköp att göra, vad för prylar man kan tänkas behöva skaffa innan ulltussen flyttar hem till oss, vad för alternativ det finns när det gäller försäkringar, valpkurser & leksaker! Det är en riktig djungel att ta sig igenom men de flesta av alla mina/våra frågor brukar upppfödaren ha svar på & när vi ska hälsa på vår nya familjemedlem så kommer vi säkert att diskutera en massa såna frågor oxå.
Jag är inte så orolig över att inte veta hur allting funkar innan vi sitter där, jag är säker på att vi kommer vara fulla av kunskap när vi blir 5 i familjen. Hur som haver så kommer det att bli galet spännande att få äran att ta hand om en av guldklimparna.
Den enda nackdelen är väl att det kommer att dröja 4 veckor från att de fötts till att vi får träffa dem, men tiden har ju gått galet fort fram tills nu & med tanke på hur mycket uppfödaren uppdaterar hemsidan så känns det som att man är där hela tiden trots allt!

Avslutar med några bilder från förra årets kull när de var så gamla som vår älskling kommer att vara när h*n flyttar hem till oss i sommar!



Alla valparna på dessa bilder är alltså halvbrorsor till vår lill* ulltuss! Underbart söta valpar som har växt upp till fantastiskt vackra hundar!

Nu --------------> matdax, säger sjuklingen så det är väl bäst att fixa lite käk då!!!
Kram C =)

En alldeles vanlig, ovanlig lördag!

Imorse åkte dottern iväg med en kompis, Rebecka, för att vara med på hennes dansträning då de hade "Kompisvecka" på Sportlife där Rebecka danstränar. De kom & hämtade Sanna vid halv 10 & när de åkt så käkade jag & Simon frukost & sen packade vi för en heldag på tu man hand! Vi åkte till äventyrsbadet på Rosenlund & ägnade några timmar åt att åka vattenrutschkana, bada i bubbelpool, hoppa från trampolinerna vid 5-metersbassängen & for omkring som små korkar i forsen! Fikat vi köpte tog vi med oss bort till tävlingsbassängen där vi satt en stund & kikade på de som tränade livräddning. Simon visade mig lite olika övningar som de brukar göra på hans simträning & vi skrattade gott ihop när vi flöt omkring som små köttbullar i vattnet! Direkt när vi var ombytta & klara så åkte vi till MAX & mumsade i oss lite gottigt till lunch. De hade familjefest på restaurangen så alla barn som ville fick bli ansiktmålade & det ville naturligtvis min gullunge! Så jag gick in där med en söt liten kille & kom ut med ett monster!
Efter att dottern hämtats upp & kvällens chips handlats så for vi hemåt.

Nu kom mannen hem från jobbet så nu blir det taco & sen bänkar vi oss i soffan i ett par timmar för att se den absolut sista filmen i serien om Harry Potter; jag har inte sett den innan så det ska bli riktigt intressant att se hur J.K. Rowlings valt att avsluta denna fantastiska filmserie. Förväntningarna är, minst sagt, skyhöga!


En fortsatt mysig lördaxkväll hoppas jag att ni får mina vänner!

Kram C =)


Tänkvärt <3

Fick en kommentar idag på jobbet som fick mig att tänka till litegrann, funderar på om det är en allmän uppfattning om hur jag är eller om det enbart vad var den här personen tyckte om mig i just den stunden, jag skiter egentligen i vilket för det fick mig att tänka till på vissa saker & det i sin tur gjorde att jag kände en ännu större glädje inombords;
Satt & pratade m några jobbarkompisar & en av dem var allmänt trött, deppig & väldigt anti allting. De andra försökte peppa henne med positiva uttalanden som "det ordnar sig ska du se" etc. När hon hade gnällt en stund så sa jag bara "om du inte trivs med situationen så är det väl bara du ändrar på den"....fick svaret "det är inte så himla lätt", då sa jag direkt att "det är precis så enkelt för om DU inte trivs med en situation så är det faktiskt bara DU & ingen annan som kan ändra på den" & så är det ju faktiskt, eller hur; ingen annan kan ändra på något som man själv inte trivs med. Det är bara man själv som genom att göra ett aktivt val kan ändra på saker & ting i sitt liv. Då säger hon lite surt "du är alltid så ÄCKLIGT positiv......!?!?!?!"
Jag vart bara tyst & började fundera på om det var menat som en komplimang eller inte!
Jag svarade bara att "jajamensan, det är jag, men det finns en massa orsaker till att jag är det oxå..." Sen gick jag iväg därifrån.

För det är så här mina vänner:
Jag var 20 år när jag fick veta att jag aldrig skulle kunna få biologiska barn...

Jag har varit närmre döden än vad någon kan ana när de träffar mig pga att en människa slog mig så illa att min rygg för alltid är förstörd & jag lovade mig själv att ALDRIG mer leva i en relation med en annan människa igen i detta livet.... min trasiga rygg satte stopp för min fortsatta träning i form av främst löpning eftersom varje gång jag satte ner fötterna i marken så gjorde det så ont att jag slutade....

Jag blev en gång sviken av en människa på det värsta sättet man kan tänka sig & fick i och med det enorma skulder hos kronofogden som aldrig verkade minska......

Idag har jag 2 fullt friska ungar (och ja; båda är mina rent biologiskt sett!) som gör mig galen av lycka varenda dag, jag är gift & lever tillsammans med mannen som är pappa till mina barn, efter 12 års förhållande så pirrar det fortfarande i magen på mig när jag ser honom! Idag är alla betalningsanmärkningarna borta & jag lever ett gott liv där jag kan unna mig vad jag vill när jag vill det! Jag tränar både löpning, simning & zumba flera gånger i veckan & jag är omgiven av människor som älskar mig bara för att jag är jag, så tro mig;
...JA, jag är äckligt positiv för det mesta för med tanke på vad jag har gått igenom i mitt liv så vore det väl konstigt om jag inte var det eller hur???? Jag vet hur det känns att vara ledsen & bitter, trasig i både kropp & själ så nu när jag är hel igen så tänker jag banne mig le varenda sekund jag är vaken & varenda människa jag möter får ett leénde av mig för vet ni; leénden smittar & tillvaron känns så mycket bättre att vara i om man har ett leénde på läpparna, eller hur!

~Le mot världen & den ler tillbax!~

Kram C=)



Fredag & ösregn!

Det börjar bli en tradition att det ska regna och/eller snöa så fort det blir fredag i almanackan; trist... =(

Jobbat klart för dagen & har bara en arvinge hemma eftersom den mindre varianten av dem är hemma hos en kompis & leker ett par timmar till. Sonen sitter i soffan intill mig men är så inne i sitt Harry Potter spelande så han skulle inte märka om jag var hemma eller inte. Om en stund ska jag iväg & handla & hämta hem dottern & sen blir det precis som alla andra fredagar taco, fredaxmys framför "Let´s Dance" & när kidsen somnat tänkte jag slänga mig i ett hett bad, ta mig en iskall & lösa alla eventuella världsproblem som kan tänkas poppa upp i mitt lilla huvud.

Hoppas att ni alla har en härlig fredaxkväll, det tänker i alla fall jag se till att jag får!

Kram C =)

2 veckor kvar...

...tills det är dax för beräknad nedkomst av en härlig kull av lurviga valpar där en av dem kommer att flytta hem till oss i sommar! *längtar ihjäl mig snart!*
Sitter & surfar runt & läser allt jag kan hitta om Eurasier, att skaffa en valp & om alla saker man bör fixa innan man hämtar hem valpen. För att inte tala om allt jag försöker lära mig om försäkringar, sjukdomar, hundleksaker & valpkurser! Det känns som att jag inte får missa någon enda detalj i denna djungel av information, vill verkligen vara riktigt ordentligt påläst & ha koll innan vi blir 5 i familjen. Gissar att jag kommer att bombadera "vår" uppfödare med frågor i stort & smått när det börjar närma sig dagen för hemresa med en valp i bilen. Ooooiiiiih, kan verkligen inte fatta att vi snart är där, tänk; efter nästan 2 års letande efter den perfekta rasen för oss & flera månaders mailande med vår gulliga uppfödare så är det nu bara en väldigt kort tid innan h*n föds.... det är stort, riktigt riktigt stort & en väldigt underlig känsla....nästan som när man väntade barn alldeles där i slutet av graviditeten. Så mycket funderingar som far omkring i huvudet på en om allt möjligt. Jag vet egentligen ingenting om vår valp eftersom den inte är född ännu men en sak är jag tvärsäker på; det kommer att bli en riktigt bortskämd liten rackare!!!

Avslutar med en bild på vackra Enja som nu alltså är inne på 6:eveckan & bara ynka
2 veckor kvar till förlossningen:

~Vackra Enja~

 

Snart dax att sova, imorgon väntar en härlig fredag på jobbet & jag har bakat massor av choklad/kokosmuffins så jag vet en avdelning på Elgiganten där det kommer att fikas ordentligt under morgondagen!

 

Kram C =)


En alldeles vanlig vardaxonsdag....

Efter ett, som alltid, galet roligt arbetspass drog jag & hämtade kidsen på fritids. Sen bar det direkt hem för att fixa middag & plocka i & ur barnens skolväskor/gympapåsar & min jobbväska.
Middag fixades & idag vart det, på barnens begäran, dax för spagetti & köttfärsås....igen....Vi skulle kunna köra samma veckomeny vad gäller middagar varenda vecka utan att de små skulle protestera; plättar/pannkakor, korv stroganoff m ris, kycklinggryta m ris, pytt-i-panna m stekt ägg & rödbetor & pasta m köttbullar...och DÄR har ni den mest älskade menyn familjens arvingar kan tänka sig så gissa vilka 5 maträtter jag börjar bli skickligt trött på....; ovanstående & taco samt pizza skulle jag kunna klara mig utan i resten av mitt liv känner jag...

Efter middagen var det dax för båda knattarna att göra sig klara för scouterna & idag var det en scoutkompis mamma som körde både dit & hem. Så jag fick lite välförtjänt egentid, det blir inte många såna stunder under fm-veckorna, tyvärr. När mina små spårarscouter var ute på sitt äventyr så passade jag på att lägga in en massa viktvätt som mannen i huset hade roat sig med att vika under fm. Sen vart det ungefär lika delar kaffe, vila, surfande, tv-tittande & telefonskvaller m en kompis.

Kidsen var hemma igen vid kvart i 8 så då blev det kvällsmat på direkten & efter det så gjorde sig dottern klar för att gå & sova medans jag pluggade religion m sonen som har prov på kristendom, islam & judendom imorgon. Shit vad duktig han är; inte ett enda fel på allt han bör kunna för att klara provet. Han lär sig snabbt när det är något som intresserar honom.

Båda barnen somnade vid strax innan 21, sonen låg, som vanligt, & läste i sin älskade Harry Potterbok innan ha m en suck släckte lampan & somnade.

Dagens fniss;
När barnen kom hem från scouterna så bad jag dem att ta av sig sina scoutskjortor, schalar & söljor & lägga dem på sin plats i deras garderober & på en gång så har dottern fixat detta. Sonen däremot har en massa "ska-bara..." saker som bara MÅSTE fixas innan några scoutkläder ska tas av tydligen vilket slutade med att följande dialog utspelar sig:
Jag: "-Simon, kan du vara snäll att lägga scoutskjortan där den ska vara nu, så du kan gå ut i köket & käka din kvällsmat sen?"
Sonen: "-Mmmmmm....." Han står nu & lägger ner en dvd-film i sitt fodral & sätter sen fodralet på sin plats i Harry Potter boxen med stor omsorg & koncentration...
Jag: "SIMON; kan du fixa det N-U!!!"
Sonen: "-VAD???"
Jag: "- SCOUTSKJORTAN!!! Den ska in i garderoben...."
Sonen börjar nu gå runt lite planlöst som om han letar efter något & utbrister efter en liten stund: "-Men jag hittar den ju inte, var har du lagt den, mamma???"
Jag: "-Vilken!?!?!"
Sonen: "-Min scoutskjorta...."
Jag: "- Hjärtat mitt; titta i spegeln så ska du få se något!"
Sonen går ut i hallen & tittar upp på sin spegelbild, är tyst en liten stund & skiner sen upp i ett charmigt leénde; han har ju fortfarande på sig skjortan!!!

Vad kan man säga; han är så lik sin far så det blir löjligt ibland! <3

Nu är det dax för en väldigt trött version av mig att göra mig klar för en date med mitt kuddhav & sova så jag orkar upp vid kvart i 5 imorgon bitti, redo för en ny härlig dag på jobbet.

Godnatt alla fina <3

Kram C=)

trött.se

Hej hopp!

Välkomna till mitt alldeles nya krypin på nätet! Här kan ni hänga med mig i min vardag & läsa om vad som händer i en alldeles vanlig, ovanlig familj som består av 2 stora & 2 lite mindre människor som alla går i väntans tider just nu för om ca 3 veckor föds vår efterlängtade hundvalp.

Namnet på bloggen var rätt givet; jag är en kvinna med många laster men 2 av de största är definitivt semlor & smågodis!

Min kära lillasyster är den som fixar designen på detta eftersom jag själv är hopplöst okunnig på det området!

Jag kommer nog mest att skriva om små & stora glädjeämnen i vardagen, jag hoppas kunna sprida lite positiv energi till dem som läser här & jag förväntar mig att ni lämnar ett litet fotavtryck i form av små kommentarer emellanåt, feedback är alltid kul att få.
Nu är klockan alldeles för mycket för att ägna sig åt bloggande så jag siktar in mig på att få till ett lite längre inlägg imorgon.

Så, återigen; välkomna hit & jag hoppas att ni vill hålla mig sällskap en lång tid framöver alla ni fina som finns därute.

Kram C =)

RSS 2.0