Sthlm t.o.r på samma dag!

I går, lördag, så lastade vi in ungar, hund & diverse packning i bilen & for iväg hemifrån vid halv 8 på morgonen. Destinationen för dagen var Vallentuna & släktträff med Dethorey;arna med vänner! Resan upp gick fantastiskt bra & efter de första 15 minuterna av bilresan så slutade Gangster att pipa & la sig tillrätta i sin bur & somnade!?!?! Vi gjorde små depåstopp längs vägen för rastning av hund, frukost picknick & glass shopping. Vi anlände till (Davids morbror) Miguels hus vid halv 1 & då hade några av gästerna redan kommit. Sen droppade det in hundar, ungar & vuxna i en salig blandning & när den sista hade anlänt så var vi 37 personer & 3 hundar samlade runt borden som stod uppdukade mitt i trädgården. Vi åt först lite förrätt i form av olika korvar, kött, oliver & sallad & till varmrätt blev det en av det underbaraste lasagnerna jag någonsin ätit. Eftersom en i släkten driver ett stenugnsbageri så kan ni nog gissa varifrån brödet kom. Vi drack läsk, öl, vitt eller rött vin & vatten allt efter tycke & smak & om man skulle köra bil sen eller inte!
Efter en väldigt lång middag som inkluderade många glada skratt & en hel massa "hur är vi släkt med varandra" & "vem är du gift med" & "vilka barn hör ihop med dig" osv så togs det även en massa bilder. Självklara punkter på dessa träffar är ju "morbror" Rolands tal om familjehistoriken, mycket intressant som vanligt samt den självklara bilden; varje släktträff förevigas vi alla på en gruppbild & i år blev resultatet detta:
 
Lite kul är att killen som sitter & håller armen om Simon är en av hans sysslingar, Noah vars pappa då alltså är kusin med David!Snett bakom Simon till vänster så står en kille i vit skjorta & det är barnens "storkusin" Linus, samma kille som en gång målat den ursnygga tavlan vi har hängandes vid trappan i vardagsrummet!
Ungarna var helt lyriska efterråt & konstaterade att de hade en hel massa kusiner & sysslingar så för deras skull så vore det toppen om detta kunde bli ett årligt återkommande arrangemang eftersom sist när det begav sig var för 11 år sedan & ingen av våra barn var födda då....
 
När klockan var vi 17 tiden så var det dax att tacka för oss & börja vår resa hemåt. Precis som uppresan så gick det fantastiskt bra & varken Gangster eller barnen gnällde så efter ett antal stopp, bl.a. ett där vi gick ner till Vätterns strand & kastade "macka" med stenar ut i vattnet (ja, vissa av oss sänkte dem med ett ljudligt plums utan en antydan till studs på vattenytan!!!) så var vi hemma på vårt älskade Solsidan vid 22 tiden. Både ungar & hund somnade ovaggade & imorse så var det inte tal om att gå ut på någon morgonkisspromenad före 9! Det är mattes hund det, sovmornar är inte fel en söndag!
En härlig dagsresa på dryga 70 mil som första längre tripp med en valp, många är de som förkastade idén när vi nämnde den först men det enda jag säger nu är; när kommer allt det där jobbiga som så många har "varnat" oss för så fort vi berättade att vi skulle skaffa hund??? Hittills så går allt över förväntan & det är en smart liten rackare vi har utökat familjen med! Nästa inlägg kommer bara att handla om vår lille cirkusvalp!
 
Kram alla fina & var rädda om er & varandra!
//C =)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0