Liten update om livet med Gangster!

Tiden går fort & nu har den lille älsklingen redan bott hos oss i 10 rdagar! Dagarna rullar på med en massa aktiviteter & mycket passande av den lille hårbollen så bloggen bli lidande emellanåt, men nu tänkte jag i alla fall klottra ner lite av allt som händer runt den lille rackaren så att ni får ta del av hans hyss & framsteg!
Han är näst intill helt rumsren & totalt har det bara hänt 5 "olyckor" & alla pga att vi inte sett hans signaler när han har lekt/busat inomhus. När han sovit eller ätit så är det mycket lättare att tänka på att ta ut honom men efter en kort lekstund så är det så himla lätt att missa det. Vi försöker påminna varandra så det har blivit mycket bättre de sista dagarna.
Han äter med en hastighet som gör att han, precis som sin bror Triton, får hicka så även här funderar vi på att köpa en sån där speciell matskål så han får jobba lite mer innan det är slut.
Han har haft 3 fästingar, 2 som kröp på honom som vi hann få bort innan de satte sig & idag hade han en i ena ljumsken som David tog bort med fästingborttagaren. BLÄÄÄÄÄÄ, vad äckliga de är. Gangster pep som en bebis men var duktig & fick godis efterråt för att han var så still i Davids famn när han tog bort den.
Han beter sig som en jordfräs ute i trädgården & vi har nu ett antal små gropar lite sporadiskt placerade där han varit i farten & grävt!
Han äter ALLT & jag menar verkligen allt; gräs, blommor, maskar, sin mat, smågrus & stenar, fågelbajs & kattbajs samt dricker väldigt gärna vatten ur varenda vattenpöl man passerar på våra små promenader.
Han försöker varje dag att hoppa upp i soffan & varje dag så tjongar han nosen i dynan eftersom han inte når riktigt ända upp, han är extremt envis!
Han gillar att få sitt godis (matplutttar) gömt under en plastburk eller ett grytlock som han se får jobba med att få bort för att komma åt sitt godis. Det syns att han funderar på hur han ska lyckas & ju tuffare utmaning desto envisare & mer metodiskt ger han sig på "problemet".
Han älskar sin "godisboll" som vi fyller med matpluttar & sen puttar han den med nosen & rätt som det är så trillar det ut en godis eller två samtidigt som den ger ifrån sig ett roligt "ankläte"! Det ser ibland ut som man har dragit ett slemmigt snigelspår genom vardagsrummet när han har puttat omkring den där & dreglat efter den!
En annan storfavorit bland leksakerna är en platt mjukisräx som piper när han biter den i svansen eller huvudet. Den stackars räven får bekänna färg när han slänger omkring med den, men han bara älskar den!
Han har en bästis som heter Alfons & det är grannens lilla chihuahua. När Gangster ligger & sover som en stock i trädgården så räcker det med att Alfons går i trappan så vaknar han & far upp. Han ser så ledsen ut om ALfons inte kommer in i trädgården för en lekstund utan går vidare, då sitter Gangster med nosen ut genom staketspjälorna & piper!
Han är en riktig liten cirkushund har vi upptäckt & nu kan han "sitt", "stå", "tass", "high five" & kommer när man säger hans namn. Däremot skiter han fullständigt i vad man säger när man är ute & går med honom för han nosar & kollar på det han vill & sen kommer han lufsande när han är klar.
Först idag har han börjat att bajsa när jag tar ut honom i koppel, tidigare så gjorde han det enbart när någon av de andra i familjen höll i kopplet & de gångerna jag gick med honom så väntade han tills vi kom hem & jag tog av honom kopplet & selen, då lekte vi en stund i trädgårde & först när jag gick in så bajsade han på gräsmattan. Sen när han var klar så skällde han tills jag kom ut & då "visade" han vad han gjort så jag kunde städa efter honom!
Han är jätteduktig när David klipper hans klor & när jag har borstat hans tänder.
Vi hade tänkt att väga honom i veckan som gick men då vår badrumsväg har pajjat så har vi inte gjort det ännu. Nu i veckan får det bli att köpa en ny så ett tag till lever vi i ovisshet om hur mycket han har ökat i vikt, men visst har han ökat; t.o.m. jag ser det med blotta ögat när jag tittar på honom & tro mig; det känns varje gång man bär honom i trapporna.
Han älskar vatte & ösregn & utan att blinka så kan han lägga sig i en vattepöl när vi är ute på promenader, om han liggerf i trädgården & sover på dagarna så kommer han in först när det vräker ner om vi inte hämtar honom innan!
På nätterna sover han under vår säng, jag antar att det är svalast där. Han kissar sista gången på kvällen vid 23.00 - 23.30 & sen sover han till 7.00 på morgonen, bortsett från natten mellan lördag/söndag då han sov 23-9!
Sina sovstunder på dagarna tar han sig där det är mest liv & rörelse omkring honom & det kan vara var som helst gärna mitt på golvet eller ute i trädgården. I sin biabädd är han oftast bara när han avnjuter ett tuggben eller tänker döda sina leksaker, så biabädden sitter numera fast förankrad i trappräcket med hjälp av ett spännband eftersom vi trättnade på att ha den över hela golvet i vardagsrummet!
Han älskar att åka bil & gårdagens tripp till Sthlm tur & retur gick som en dans.
Bortsett från att han vid ett tillfälle har burit iväg med min sko & en annan gång skulle sätta tänderna i dotterns ena foppatoffel så låter han bli våra skor trots att de faktiskt står framme där han lätt skulle kunna nypa dem.
 
Han är en busig liten kille som gärna hittar på hyss & han vet så väl vad han ine får göra & man ser på hela honom när han vet att han ägnar sig åt något förbjudet, som att gräva upp gräsmattan eller hetsäta sönder barken på trädet eller vildvinet som en gång i tiden klättrade så fint i spaljén...där är mest lite trasiga rester på den nedersta halvmetern....så himla snyggt....INTE! Men på det stora hela så är han en väldigt lätt liten vovve att leva med, han är lyhörd & alert, han är väldigt lätt att förstå i de flesta sammanhang & inte alls i andra, han är en utmaning på sitt speciella sätt!
Han är källan till en gränslös kärlek & jag fattar inte vad vi gjorde med all vår fritid innan han fanns i vårt liv!
Han är speiell & alldeles underbar även om han beter sig som en liten piraya med päls på!
 
Detta var en liten update om hur livet med Gangster är just nu, orkar inte lägga upp några bilder med tanke på att klockan är mitt i natten & jag ska jobba imorgon, men det blir bilder framöver igen, jag lovar!
 
Var rädda om er & varanda!
Kram C =)

Kommentarer
Postat av: Ing-Marie Hägg Nilsson

Vad kul att läsa om Gangsters liv hos er! Jag känner igen en hel del beteenden, så nog kan man förstå att är de syskon ;) Ha det så bra på jobbet!

2012-07-16 @ 06:48:16
URL: http://eurasierhund.sePostat av: Linda Hagelvik

Så roligt att läsa om Gangster :)
Saknar såklart honom och hans busiga syskon....
Stor kram till er alla // Linda

2012-07-16 @ 20:22:18
URL: http://www.teddywoods.sePostat av: Jotti

Hei. Kjempefin blogg og morsomt å lese. En kjenner seg igjen i veldig mange ting. Høres ut som dere har det alle tiders sammen :-))

2012-07-19 @ 21:49:25
URL: http://karioghelmer.net
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0