Städar bort alla stressmoment i tillvaron =)

När jag fick ett "återfall" av PTSD på sensommaren så var det en varning från mig själv till mig själv att nu måste saker & ting ändras. För alltid. Jag fattade aldrig när jag blev sjuk i vintras att detta är kroniskt & att jag aldrig kommer att bli helt frisk från symtomen utan bara kunde lära mig att leva med dem i resten av mitt liv. Mna underbara livlinor på Wetterhälsan finns där hela tiden & jag har en person att prata med om allting varje vecka & det är skönt att få förklaringar på det man själv inte kan se någon logik i. Hon har gett mig ett antal "verktyg" som jag lär mig att använda sakta men säkert & jag känner att skillnaden blir enorm mot tidigare, mycket att tänka på hela tiden & många frågor som dyker upp inom en när det dippar, som synes helt utan anledning. Men jag har fötterna i backen & massor av goa vänner som står ut med mig trots att jag är som jag är, eller kanske just tack vare att jag är som jag är, vad vet jag!
Eftersom mitt liv aldrig kommer att bli som innan PTSD:n flyttade in så måste jag anpassa mig & ändra på allt som varit invant sen länge. Mitt största bekymmer är all stress som jag inte längre klarar över huvud taget & då menar jag inte den stress man har omkring sig när det är mycket på jobbet eller man har massor att göra hemma & lite tid utan all den stress som byggs upp inuti pga allt man/jag tycker att man/jag MÅSTE klara av varje dag. T.ex. fixa matscheman som blir bra, varierade & nyttiga eller städning som oftast blir halvdant eftersom det blir fr mkt måste över det & då låser det sig istället osv......
Så efter många timmars "terapi" eller vad man ska kalla det så har mycket på insidan av mig förändrats & det är få som ser det eller märker av det. Däremot så har jag nu börjat ta tag i alla de där andra sakerna som man bara måste göra vare sig man vill eller inte, vardagsmaten, städrutinerna, tvättrutinerna osv i all oändlighet. För ett tag sen beslutade vi oss för att börja prenumerera på matkassen från City Gross för att få bort den eviga stressen "vad ska vi äta till middag..."
Så på måndag hämtar vi vår allra första matkasse på City Gross & idag kom veckomailet med de kommande recepten & inköpslistan inför nästa veckas middagar!
Så här ser matschemat ut som "någon annan" har planerat & plockat ihop åt oss, håll med om att det låter supergott alltihop!

1. Köttfärslimpa med svampsås, kokt potatis & sötsyrliga morötter
2 Dijondoftande laxbiffar med ugnsrostad potatis & broccoli
3 Senaps- & ströbrödspanerad kycklingklubba med smarrigt
   kålfräs & mos
4 Italiensk falukorv
5 Biff i egenrörd garam masala

Eftersom vi oftast äter taco eller pizza på fredagskvällarna så är det ju egentligen bara en middag per vecka som man behöver fundera på & då kan man ju äta ute så slipper man planera en enda vardagsmiddag framöver; lovely!


Dessutom så har jag beställt Gangsters hundmat via nätet så den kommer att levereras till ytterdörren framöver, så himla skönt att slippa släpa på en 15-kilossäck så fort man ska ha hem det!
Funderar starkt på att veckohandla den mat vi behöver via ICA:s hemsida så får ngn annan plocka ihop det & köra hem det oxå, allt för att få bort så mycket vardagsstress som möjligt!

Det faktum att båda barnen snart fyller år så innebär det planering & inköp av presenter till dem, kalas ska ordnas & sen är det snart jul & då är det 2 paketkalendrar som ska vara klara & en hel drös med julklappar som ska fixas osv....ja ni fattar!!! Så även där är jag ett steg före nu & denna veckan när jag varit hemma magsjuk så har jag kollat upp & gjort klart all planering som innefattar båda barnens födelsedagspresenter, deras paketkalendrar är klara på pappret & en del julklappar har snokats fram via nätet bl.a. så nu återstår bara den roliga delen av detta & det är själva shoppingen & det är inte ett stressmoment så det ser jag bara fram emot!
Känns rätt nice att bara ha några julklappar kvar att planera innan shoppingturnén sätter igång. Det kommer att bli bra detta det är jag helt övertygad om.

Dessutom så har jag nyss fått bekräftat att när våra underbara grannar dörr-i-dörr flyttar så kommer ett par mycket goa vänner till oss att flytta in så "kollektivlivet" fortsätter här på Solsidan! Vi kommer även i framtiden att ha alldeles underbara grannar/vänner omkring oss på hemmaplan så jag bara undrar; kan man verkligen bo bättre?

Nu är det dax att fixa lite mat till dottern som varit på dansträning & mina killar som är ute på en geocatchturné!

Ha det bäst & var rädda om er & varandra!
Kram C =)

Gangsters allra första utställning!

Idag var det så dax för den allra första utställningen för vår lille gangster. Vi åkte mot Tranås Brukshundsklubb tidigt imorse & var framme vid strax innan 8. Vi anmälde oss & visade vaccinationsintyget & sen gick vi mot vår ring & plockade upp alla våra prylar. Då det inte var någon vetrinärsbesiktning så slog vi oss ner & käkade frukost & småpratade med de andra eurasierägarna som var där. Totalt var det 7 hundar & Gangster passade på att busa så mycket han orkade med brorsan Triton.
Strax efter 9 så var det vår tur & det var bara Gangster & Triton som skulle vara i ringen först. Båda fick väldigt bra kritik av domaren & jag vart riktigt rörd över allt fint hon sa till mig om min lille pälsboll MEN eftersom hans öron inte har rest sig ännu så fick han ett hederspris & brorsan gick vidare i tävlingen så vi var klara efter ett fjuttigt besök i ringen. Kändes lite snopet att alla förberedelser & den tidiga starten resulterade i att vi efter bara en halvtimme in i utställningen var klara & kunde åka hem. Vi valde dock att vara kvar för att kolla hur det gick för Triton & han slutade som BIR i vår grupp & sen skulle de vara med i finalen, men då den inte var förrän klockan 15 så valde vi att åka hem.
 
En fin rosett fick han i alla fall & jag är inte helt säker på vad den innebär mer än att han följer rasstandarden & är en lovande liten kille som domaren absolut ville se mer av i ringen när "han var färdig" som hon uttryckte det. Med andra ord så menar hon att när hans öron rest sig så ville hon gärna bedöma honom igen. Detta tjat om hans öron gjorde mig väldigt nedstämd & jag trodde på riktigt inte att det skulle spela någon roll eftersom han skötte sig jättebra under hela tiden vi var i ringen, men men.....bara att bita i det sura äpplet; hans öron är inte "rätt" så det känns inte som att det är någon idé att ställa ut honom över huvud taget förrän de rest sig...om de nånsin gör det. Såhär ser hans fina rosett ut:

 
 
 
 
 
Kritiken från domaren var fantastiskt bra & hon skrev följande om Gangster:
 
"En mycket tilltalande hanvalp med lovande huvud, bra blick, bett & pigment. Fin mask. Goda kroppsproportioner. Välställda ben & tassar. Bra svansplacering. Härlig päls. Rör sig riktigt bra i trav."
 
 
Så summan av kardemumman är väl att om bara de där öronen reser på sig så finns det chans att han kan gå bra på utställningar framöver. Men som sagt, i nuläget så låter vi bli fler utställningar för jag vill inte bli så ledsen & besviken över de finaste öronen i världen oavsett hur de står/ligger....
 
.Avslutar med en bild & ett stort GRATTIS till brorsan Triton som gick betydligt längre än Gangster idag & blev BIS 3:a! Såhär snygg är han när han poserar med alla sina fina rosetter som han vann idag:
 
Var rädda om er & varandra!
Kram C =)

RSS 2.0