7 små underverk!

Idag är det bara en enda vecka kvar tills vi får åka & träffa Gangster & alla hans syskon, 7 ynka, futtiga dagar är det bara kvar innan vi kommer att sitta där på ett köksgolv i Lammhult med hela famnen full av små underbara ulltussar! <3

Så nånstans under nästa vecka kommer vi att få svaret på frågan vi alla i familjen ställer oss just nu; vilken av dessa godingar är det som heter "Teddywood´s Tintin by Sunshine" alias "Gangster"? (på bilderna är herrarna 3 veckor gamla ungefär!)

~ Underbart fina herr blå ~

~ Stiliga herr grön ~

~ Ljuvliga herr gul ~

~ Minstingen herr orange ~

Jag har 2 favoriter men eftersom jag inte har träffat dem ännu så är det ju inte helt omöljigt att jag ändrar mig på måndag när jag får träffa dem.

I ett mail som Linda skickade mig precis i början av vår "brevväxling" i slutet av januari i år så ställde hon frågan om vi helst ville ha en hane eller en tik. Jag svarade henne att det inte spelade någon roll, rätt hund kommer att välja oss när vi träffar dem & det är så jag känner fortfarande; rätt kille kommer att visa det på alla sätt han kan att det är just honom som Linda ska placera hos oss. Oavsett vem av ovanstående skönheter som kommer att flytta hem till oss så är det en otrolig känsla att just VI kommer att utöka familjen med en av dem; det är stort!

Nu är det dax att se till att familjens båda små människor gör sig redo för dusch & kvällsmat så de kommer i säng i vettig tid ikväll!

Var rädda om er & varandra!
Kram C =)

Utvecklingssamtal & nationella prov...

Idag på fm så var det så dax för sonens sista utvecklingssamtal i lågstadiet, herre jisses; snart har jag ett barn i mellanstadiet, tiden går fort när man har roligt!
Nåväl, efter snart 4 års strulig skolgång så är man rätt uppgiven över att det nånsin ska ordna sig så han får en lugn arbetsmiljö i sitt klassrum & så mycket arbetsro att han kan få visa vad han faktiskt kan....trodde jag.....
Dagens samtal skulle handla om de nationella prov som alla tredjeklassare i Sverige gjort under våren. Totalt handlade det om 13 olika prov/tester i svenska & matte & vi gick noggrant igenom dem en efter en tillsammans med sonens klassföreståndare. Döm om min förvåning när det framgår att han har alla rätt på flera av dem! I matte så krävdes 55 poäng av totalt 84 för att man skulle bli godkänd; sonen hade fått 75! Bra jobbat, Simon!

När det gällde proven i svenska så fick han godkänt på samtliga prov utom ett. De skulle skriva en berättelse m inledning, handling & avslutning men pga att han inte hann så blev hans berättelse utan avslutning så då blev han underkänd på det delprovet, men det var ingenting som läraren fäste så stor uppmärksamhet på utan hon berömde istället att berättelsen var rättstavad & att han hade kommit ihåg punkt & stor bokstav på samtliga ställen & informerade oss om att man bara behövde ha kommit ihåg det på tre ställen för att få godkänt. Läraren tyckte det var ett godkänt prov men då avslutningen saknades så är den icke godkänd... =/

På det stora hela så har hela skolsituationen blivit mycket bättre & återigen påmindes man om att allt jobb vi lagt ner både vi föräldrar & även skolan som vidtagit en massa olika åtgärder, har lett fram till att hans situation nu börjar likna "normalt"" eller hur man ska uttrycka det.

För ett par veckor sedan så fick vi en kopia på den kommande klassindelningen i de båda blivande 4:orna & utan att säga för mycket så känner jag spontant att det kunde nog banne mig inte bli bättre; flera av sonens goa kompisar har hamnat i hans "nya" klass men mest nöjd är han själv över det faktum att hans absolut bästa vän kommer att gå i samma klass som han från & med skolstarten i höst.

Några jobbiga år börjar gå mot sitt slut & framförallt så känns det så himla skönt att all tid jag & David lagt ner på att vara närvarande i skolan & "hjälpa" lärarna i klassrummet faktiskt har hjälpt till & varenda gång vi är synliga i skolan så får vi massor av positiv feedback från personal som jobbar med denna klassen men även andra lärare, fritidspedagoger etc stannar oss enbart för att ösa ännu mera positv feedback på oss & det värmer så otroligt mycket för vi är rätt slitna & trötta på att fightas för att klassen ska bli lugnare & vi har verkligen gjort allt vi kan för att underlätta för alla dessa ungar som har haft det rörigt & stökigt i sin skolsituation pga att ett litet fåtal under så lång tid lyckats förstöra så mycket för sina kompisar.

Tyvärr så har det hela tiden varit pinsamt dålig uppslutning bland flera av de andra föräldrarna, man kan tycka att få saker är viktigare än ens barns vardag, men jag tolkar deras frånvaro som rent ointresse för inte kan det väl vara så att så många vuxna är helt oumbärliga på sina respektive jobb så de inte har kunnat offra en enda heldag för att vara med sitt barn i skolan??? En tanke; om alla föräldrar i klassen hade tagit en ynka liten ledig dag per termin för att vara med sitt barn i klassrummet så hade dessa barn kunnat ha haft en extra vuxen närvarande i klassrummet i stort sett varenda dag under terminerna & det hade gjort en stor skillnad när det gäller arbetsklimatet i det aktuella klassrummet.....  Tänkvärt, eller hur.....
I verkligheten har det varit som så att det har varit ett 10 tal föräldrar som regelbundet har varit närvarande & verkat vilja hjälpa till för att underlätta detta problem.

Här sitter i alla fall ett föräldrapar som tillsammans har tillbringat i snitt 6 dagar per månad i klassen....det innebär att 1 barns föräldrar har varit synliga i den här klassen under lite mer än 25% av deras skolgång under hela årskurs 3, är det okej om vi sträcker pyttelite på oss av stolthet över att vi orkade? Det har utan tvekan varit ett tufft läsår men med facit i hand så skulle jag/vi göra om det igen så länge det hade behövts... jag önskar att de andra barnens föräldrar hade funnits där oxå men som man brukar säga "önska är gratis..."

Nu lämnar vi skolvärlden & ägnar oss åt lite hundvalpar istället tycker jag, men det får ni läsa om i nästa inlägg!

Var rädda om er & varandra!
Kram C =)

Mors dag <3

Igår var det ju som bekant alla mammors dag & jag blev väckt av arvingarna som (tillsammans m David!) hade fixat värsta mysfrukosten på sängen åt mig! Jag fick en massa teckningar som barnen ritat & en brosch som sonen hade knåpat ihop på syslöjden; bara älskar att få sånt. På fm drog vi till A6 där jag köpte en present till mamma & innan vi åkte för att överraskningsfira henne så stannade vi till på ICA Maxi där vi köpte med oss en tårta! Mamma blev jätteglad över att vi kom & hon verkade gilla scarfen jag hade köpt till henne. Kul att göra andra glada när de inte förväntar sig det, gissar att hon trodde att hon skulle få ett grattis på mors dag sms typ!

Efter ett par timmar där så åkte vi hem & barnen fick en present av dem innan vi skulle åka, så nu står det en VHS-bandspelare i vårt vardaxrum tillsammans med en hel kasse full med diverse VHS filmer. *nostalgi!*

Väl hemma igen så åkte poolen fram & barnen premiärbadade i vår trädgård. Själv ägnade jag större delen av eftermiddagen åt att inviga den present jag fick av min fina familj när vi kommit hem & jag behöver väl inte säga att jag bara älskar den eller hur!!! Vad jag fick av dem kan ni se på den här bilden;

Man kan säga mycket om gårdagen men det var en av de bästa dagarna på väldigt länge; sol & värme, barn som höll sams & inte ett enda måste på hela dagen - ljuvligt!

Var rädda om er & varandra!
Kram C =)

Sol ute, sol inne, sol i hjärtat, sol i sinnet!

ÄNTLIGEN fredag! Och för första gågen denna vår så möts man av strålande solsken från en klarblå himmel; underbart!

Denna lediga fm ska jag dra till A6 för att fixa presenter till 2 av dotterns klasskompisar som har kalas senare idag, Pet Shop figurer sa dottern med bestämd min när jag frågade vad de önskade sig; 2 var skulle jag välja så det är bäst att mamman i det här huset levererar idag! Pappan i huset får det stora nöjet att slå in dem & skriva korten samt skjutsa & hämta vår lilla arvinge i em/kväll! Själv ska jag ju dra till det bästa jobbet som finns & roa mig mellan 15-21 ikväll!

Fick ett mail tidigare från uppfödaren där det stod lite info om datum/tid som vi ska åka & träffa alla puppiesarna & hon hade även skrivit lite info om valparnas utveckling & vikt etc. Sen skrev hon att vi kommer att få med oss lite info om vad vi bör tänka på & vad vi bör skaffa innan Gangster flyttar hit; jag är redan ett steg före dig Linda, för här finns en lista på ett par km (känns det som iaf!) med frågor & funderingar från det lilla livets MYCKET förvirrade matte!!!! Jag läser mail, uppdateringar på facebook & på kennelns hemsida om dessa 7 små underverk dagligen, men min hjärna kan inte ta in att en av dem faktiskt kommer att flytta hit. Hem till oss....för att stanna.....känner mig så vansinnigt hedrad över det faktum att just vi blev en av de utvalda familjerna som kommer att få ta hand om en av solskensvalparna.....jag tror inte att någon kan fatta hur stort det känns för mig. (undrar förvisso fortfarande vad det var som gjorde att vi blev en familj av "the chosen ones!)

Avslutar med lite nya bilder på älsklingarna:

~ De har börjat busa med varandra & alla har nu öppnat ögonen, snart är det full fart i ett kök i Lammhult! ~


~ Mamma Enja pussar på lille herr gul! ~

~ Unge herr blå är en riktig liten livsnjutare; istället för att trängas i mjölkbaren så la han sig som en pannkaka på golvet & somnade med båda bakbenen rakt bakåt & ett framben framåt & det andra utmed sidan! Någon skrev på fb att han ser ut som en liten sork & jag är benägen att hålla med! En väldigt söt liten sork! ~

~ Lille herr orange står (o)stadigt på sina små ben & kikar på världen! Kan man bli sötare än så här? Jag tror inte det! Han har vunnit mitt hjärta den lille fightern som fick en tuff start i livet & var/är den minsta av de 7, men han är på gång att ta igen förlorad tid & växer som han ska. Han är min favorit eftersom han verkar ha en så härlig röd färg men främst för att han är en liten överlevare som klarat tuffa motgångar redan under sina första veckor i livet; han kommer att bli en stark & bestämd kille när han växer upp tror jag. Envis som synden & med en kämparglöd som kommer att ta honom långt i livet! Kanske, kanske är det just han som kommer att bli min löparkompis framöver.....snart vet vi..... <3

Nu hinner jag inte sitta här längre, vardagen ropar på mig så nu tänker jag slänga min slitna kropp i duschen så jag ser lite piggare ut innan jag drar iväg på presentshoppingäventyr!

Ha det bäst mina vänner, det tänker i alla fall jag ha en härlig dag som denna!
Var rädda om er & varandra <3

Kram C =)


Nu är namnen klara!

Efter mycket klurande så har Linda nu bestämt namn till alla ulltussarna i kullen & de kommer att heta:

Grabbarna heter:
Teddywood´s Texas By Sunshine
Teddywood´s Timon By Sunshine
Teddywood´s Tintin By Sunshine
Teddywood´s Triton By Sunshine

Tjejerna heter:
Teddywood´s Tigra By Sunshine
Teddywood´s Tingeling By Sunshine
Teddywood´s Troja By Sunshine

Här på Solsidan så kommer familjen snart att utökas med en lite kille som heter "Teddywood´s Tintin By Sunshine" men till vardags så kommer han att lystra till det namn barnen redan valt åt honom; "Gangster"!

Vi vet inte ännu vilken av de små som kommer att bo hos oss, men efter att vi har träffat dem alla & lämnat önskemål om vilken/vilka favoriter vi har alla vi väntande valpköparfamiljer så kommer Linda att pussla ihop så rätt kille hamnar hos oss.

Jag har verkligen inte fattat att det om ca 6 veckor kommer att finnas ytterligare en familjemedlem att ansvara för men varje gång jag tittar på vardagsrumsgolvet så ser jag denna & ler för mig själv sådär fånigt som bara en blivande valpägare kan;

Det finns faktiskt ett till föremål hemma hos oss som skvallrar om att vi snart ska få tillökning & det är en vattenskål i keramik som vår älskade Mascot hade, vi har alltid haft den undanställd i ett av köksskåpen eftersom vi i alla dessa år vetat att det förr eller senare skulle flytta in en hund i vår familj igen <3

Bortsett från dessa saker så har vi köpt en kanonbra bok om den första tiden m hundvalpen & vi har tittat på olika varianter av bilbur & bäddar till honom men inte bestämt oss hundra för vilken variant det kommer att bli i slutändan. Det är några av alla de funderingar som jag ska prata m Linda om när jag träffar henne, har en lååååång lista på frågor & funderingar som jag vet att hon kommer att hjälpa oss att reda ut!

Avslutar med en nytagen bild på en av de små, på bilden 2 veckor "gammal" <3Nu ska jag fixa mig lite lunch & sen väntar solen på mig i trädgården innan jag ska dra till mitt galet roliga jobb igen!

Kram alla ni fina därute! Var rädda om er & varandra <3
Kram C =)

En av dessa är vår hett efterlängtade lille Gangster!

Unge herr blå........eller unge herr grön.... 

...eller unge herr gul........eller unge herr orange är det som kommer att flytta hem till oss i sommar!

 

Kram C =)


Nyfödda ulltussar <3

Nu har de då äntligen tittat ut alla de små ulltussarna som vi har väntat så länge på! Inatt föddes de på djursjukhuset i Jönköping, ja 2 av dem passade på att titta ut redan i bilen på vägen dit! 8 stycken blev det, 4 killar & 4 tjejer men tyvärr så var den första tiken dödfödd... =*(  Den & ytterligare en liten tjej hann födas innan de kom fram till djursjukhuset men resten av kullen föddes alltså inne på sjukhuset.

För en liten stund sedan ringde Linda som äger Teddywood´s kennel & frågade om vi ville ta hand om en av killarna & naturligtvis svarade jag -"JA!" direkt. Jag går omkring med ett fånigt leénde på läpparna & just nu spelar inte någonting annat någon direkt roll, jag är bara så vansinnigt sockerdricksglad inuti så ingenting kan sänka mig nu, inte ens min hopplösa hosta som håller på att göra mig galen eller det faktum att det regnar ute & är är grått & trist.

Tänker avsluta med att bjuda på en allra första bild på Gangster & alla hans små syskon & självklart deras fina mamma Enja. Tänk; en av dessa små är våran & kommer att flytta hem till oss i sommar; det är stort <3

.....kan inte låta bli så jag bjuder på en bild till!

Kram från Gangsters matte C =)


RSS 2.0