Äntligen är den efterlängtade måndagen här!

Som vi har längtat & räknat ner hela familjen, men idag är det då äntligen dax att åka & träffa dem; Enja & Celda, Linda & hennes goa familj men givetvis så är det valparna vi är mest nyfikna på en dag som denna! Det är pirrigt & jag vaknade när mannen drog till jobbet vid halv 6 & sen var det helt omöjligt att somna om!!! Jösses, detta är ju värre än när man vaknar på julaftonsmorgonen & ser alla julklapparna under granen ju; ja, jag går fortfarande & klämmer på julklappar i smyg när jag tror att ingen ser mig!!! *hahaha, kommer aldrig att kunna sluta m det!*
Dagen idag kommer att starta snart när knattarna vaknar & vid 8 börjar deras skoldag, idag ska de ha "mini-OS" på idrottsplanen hela fm så jag har lovat att komma dit lagom till klasstaffetten vid halv 1 eftersom sonen är uttagen att springa för sin klass; självklart måste jag ju se detta då! Direkt när deras dag är slut vid 13-tiden så ska jag skjutsa hem grannens dotter & sen möta upp med maken, som tagit ledigt ett par timmar i eftermiddag, sen drar vi förväntansfulla ner till Lammhult för att för första men absolut inte sista gången få träffa alla dessa underbara hundar. Det ska bli väldigt intressant att se hur barnen, främst Sanna, kommer att reagera när det är så många hundar runt fötterna på henne! Tänk; dottern som för bara några år sen var så hundrädd att hon skrek & sprang in så fort någon gick förbi utanför tomten med en hund - det enda hon pratar om numera är hur mysigt det ska bli med en alldeles egen hund i familjen. Stort tack till syrran vars staffe var den hund som först vann dotterns hjärta & banade väg för att hon idag inte är ett dugg hundrädd. Hon gillar alla hundar men går inte fram till dem om hon inte känner dem, vilket är bra.

Veckans investering till Gangster kommer att bli hans "säng" som kommer att inhandlas till helgen. Det är dock inte vi som kommer att köpa den utan våra goa vänner som drar till Ullared & har lovat att köpa med sig den hem därifrån till oss. Orsaken till detta är att när vi var där för ett par månader sen så visste vi att Enja väntade valpar men vi visste inte helt hundra om en av dem skulle bli vår så vi vågade inte köpa på oss en massa prylar ifall ifall något skulle gå galet. Hur som helst så har vi senare tittat på likadana bäddar i butiker här i stan & gissa om vi var snopna när vi upptäckte att prisskillnaden var hela 500:-!?!?! Så nu när vi vet att Gangster finns & att han är vår så har vi bestämt att det kommer att bli en sådan bädd.
Igår satt vi & grillade hos våra grannar & ytterligare en familj var där. De har hundar så naturligtvis passade man på att prata hundbädd med dem då de har mer koll än vad en annan har i daxläget. Det visade sig att de har såna bäddar till sina hundar & de var jättenöjda med dem. Så det känns som ett bra alternativ vi bestämt oss för. Frågan är väl egentligen bara var vi ska ha den eftersom Gangster inte kommer att kunna gå i trappan i början så borde den väl vara på övervåningen där vi är hela dagarna ifall han vill sova lite nu & då på dagen, men vårt sovrum är på nedervåningen & där kommer han ju oxå att sova på nätterna så han är nära oss så jag antar att det blir att bära både hund & hundbädd upp & nerför trapporna ett tag framöver då!!! Snacka om att man kommer att få snygga armmuskler av allt bärande framöver; vem kommer att behöva ett gym lixom!!! Eller så får vi helt enkelt köpa 2 stycken så han har en på varje våning!! Jaja, det löser sig så småningom det oxå!
Bädden vi har bestämt oss för ser ut såhär:

Nästa "större" utgift blir naturligtvis buren till bilen. När vi åker hem första gången från kenneln så kommer han nog att få sitta vid mina fötter på passagerarsidan i bilen så man har lite koll på honom & så han känner att man är nära, men sen kommer han att få åka i sin bur i babageutrymmet i bilen eftersom det är det säkraste alternativet för honom. Jag har ingen aning om vilken bur det kommer att bli, utbudet är ju, minst sagt, förvirrande!!! 2 alternativ som vi har tittat & klämt på är dessa (burarna på bilderna är det närmaste jag kan hitta på nätet, men man kan ju i alla fall se vilka typer det handlar om!)



Är helt vilsen i burvärlden så den frågan bollar jag över till Linda i eftermiddag så hoppas jag att hon har lite idéer om vilken man ska välja!!! Så himla skönt att ha en massa hundmänniskor omkring sig så man kan få tips & råd om vad som funkar bäst & varför; sen sitter man ju i alla fall där i slutändan & sållar ut det man tycker låter vettigast & i slutändan vill det gärna bli skitbra tror jag!

Nu är klockan 20 i 7 så det är hög tid att väcka 2 förväntansfulla ungar & sen är vi redo att sparka igång denna hett efterlängtade måndag!

En riktigt härlig dag hoppas jag att ni alla få idag, ett är säkert vi kommer att ha en superdupermysig dag & innan vi lägger oss ikväll så har vi gosat med fler valpar än man kan hålla i famnen samtidigt!!! Love it!

Var rädda om er & varandra!
Kram C =)

 


Kommentarer
Postat av: Linda

Vi hade en sån bädd till Donna, men hon använde den aldrig.. Så vi gav den till en vän med en amstaff, och den hunden använde den med glädje tills han bet sönder den! =)

2012-06-04 @ 20:20:57
URL: http://paivy.se




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0