Hemlängtan...

Nu börjar det kännas i hela kroppen; jag börjar få hemlängtan! Saknar Solsidan med allt vad det innebär; att sitta på altanen & fika, sola i trädgården, ta ett varmt bad när jag vill & få sova i min egen säng igen.
Men mest av allt längtar jag efter att få se resultatet av renoveringen som nu är i stort sett färdig! Köksluckorna är beställda men troligtvis inte levererade ännu men vad gör det; det kommer att bli underbart att få plocka in allt i skåpen & rensa ut det som ska kastas (vilket kommer att bli en hel del!!!) 24 flyttlådor lär ta en stund att tömma men vi har ju hela tre dagar på oss innan Gangster ska hämtas så det är luuuugnt! Vi har inte shoppat något nytt till köket men ska beställa ett väggord som ska sättas upp & sen vill jag i alla fall ha en ny brödlåda (en sån där svart i plåt vore kul att få när man fyller år!!) TIll badrummet uppe så har vi köpt ett nytt duschdraperi i vitt m stålgrå stjärnor över hela; kommer att passa skitbra i vårt vita helkaklade badrum m svart matta. Vi letar efter "de ultimata" krokarna & toapappershållare men har ännu inte bestämt oss för vilken serie vi ska välja; det finns alldeles för mycket fint out there!
Som avslutning tänkte jag bjuda på en liten "sneak peak" på vårt nya kök men som sagt; luckorna få ni fantisera dit själva eftersom de inte kommit ännu, det kommer att bli släta vita (naturligtvis!) men jag har inte en susning om vilka handtag det blir ännu.
 
Håll tillgodo:
De första 2 bilderna är tagna i vårt "nya" badrum! Utmed den tomma väggen kommer det att stå ett ovalt badkar med lejontassar som fötter!
 
 
Här kommer några bilder tagna i vårt nyrenoverade kök; luckorna kommer att bli vita & helt släta - ljuvligt att hålla rent mot de vi tidigare hade! Observera det vita, fräscha kaklet - "viss" skillnad mot de gamla bajsbruna fettnedfläckade klinkersplattorna som satt där förut, eller hur!!!
 
 
Slutligen kommer här en närbild på de ursnygga tapeterna som nu pryder väggarna istället för de groteskt fula vävtapeterna som satt där tidigare! Om några dagar levereras dessutom det väggord som kommer att sitta på en av väggarna; bild på detta kommer när det är på plats, men jag kan avslöja att det handlar om choklad!!!
 
Slutligen kan jag väl bara rapportera om att vi har en härlig semester allihop, vädret är på vår sida även om det inte är sol & badväder varje dag så är det i alla fall uppehåll & det är vi innerligt tacksamma för, regnet hälsar på oss på nätterna när det väl kommer! Finns det något mysigare än att gå & lägga sig & sova i en husvagn när det ösregnar??? Bara inbitna campare kan nog förstå hur sjukt mysigt det faktiskt är!

Vi har haft ett gäng underbara dagar här i Hallsta med omnejd & hunnit att träffa så många av våra nära & kära som finns här. Några har vi hunnit träffa både 2 & 3 gånger & andra har annat för sig än att umgås med oss, men vad gör väl det (It´s their loss, typ!); de vi träffar öser positiv energi på oss & det är underbart att ha så många & så goa vänner omkring sig i tillvaron: det är en sann rikedom!
Vi har badat, shoppat, fikat, grillat, kramats m vänner & varandra, busat & lekt m barnen men framförallt så har denna semestertripp so far inneburit en helt galen mängd med asgarv! Jag njuter av varenda dag & sällskapet av alla vi träffar & det är en sann glädje att se barnen ha så himla roligt som de har/har haft dessa dagar! En stor kram till er alla som förgyllt vår resa på flera sätt; många av er har vi redan bokat upp dejter med framöver nu i höst & det ser vi självklart fram emot hela familjen! Ni är alla så välkomna hem till oss & till dem vi inte bestämt något med; har ni vägarna förbi Solsidan & känner för att hänga med oss ett par timmar över en fika eller BBQ; ring & kolla vad vi har för oss; om vi är uppbokade så går det alltid att ändra om i planeringen för om det är långväga besök på G så ser vi till att avsätta tid för att träffas. Livet är för kort för att bara köra på lixom, man måste hinna kramas lite oxå!
 
Sist men absolut inte minst så tänkte jag bara påminna er om att idag, lördag, så är det faktiskt bara fjuttiga 5 dagar kvar tills den här sötnosen flyttar hem till oss för att stanna; då börjar ett nytt kapitel i våra liv & det ser vi fram emot alla 4 ska ni veta!
~Ljuvliga "Teddywood´s Tintin by Sunshine", till vardax kallad Gangster! ~
 
Var rädda om er & varandra!
Kram C =)

Liten update!

Fick lite bilder från vår "hus- & fiskvakt" igår så vi, på avstånd, kan se vad som pågår därhemma när vi inte är där! Btw; tack, Johanna för att du förser oss med bilder på kaoset! Så just nu ser vårt kök ut såhär:
Den fruktansvärt fula vävtapeten med blå bård är äntligen för evigt borta!
 
 
 
En liten smygtitt på hur vårt nya badrum kommer att se ut kommer här:
ÄNTLIGEN är drömbadrummet på väg att bli verkligt! Jag hoppas verkligen att de inte byter ut vårt fina badkar m lejonassar till ngt modernt fyrkantigt elände bara!
 
*************************************************************************************************
 
Under tiden som 6 hantverkare & 1 fiskvakt tagit över vårt hem så njuter vi av lata semesterdagar i vårt sommarhus som ser ut såhär:
Man kan ha det sämre, även om vädret idag varit regn & blåst, men vad gör det när man kan åka & shoppa lite överallt eller umgås med vänner hela dagarna!
 
*************************************************************************************************
 
Att det dessutom bara är 10 dagar tills den här lille killen flyttar hem till oss gör ju inte tillvaron ett skit sämre!
 
Var rädda om er  & varandra!
Kram C =)

Dan före dan....

...finally! Äntligen är jag redo att dra på semester m mina fina. Allt i köksskåpen är nu nerpackat i en jäkla massa flyttlådor som står så fint staplade i vardaxrummet, allt barnen & jag ska ha med oss i klädväg ligger fint packat & är redo att bäras ut till husvagnen & snart är min mat klar så..vad mer kan man önska sig en dag som denna! Inatt när jag kommer hem efter jobbet så ska jag packa ner det sista i badrummet som ska med & resten ska ner i flyttkartongen som står redo! Imorgon bitti lämnar vi detta slagfält till hem åt ett gäng hantverkare som mer eller mindre kommer att bosätta sig här tills vi kommer hem; de ska renovera hela köket & båda badrummen & det kommer att bli så himla spännande att få komma hem till ett "nytt" kök & få börja plocka in det som ska vara i skåpen. Behöver jag ens nämna att hälften av allt kommer att kastas, MINST! 24 kartonger m köksprylar är typ 12 för många känner jag - efter min räd så kommer att bli underbart ordningssamt igen....ialla fall i ett par veckor!

Jag lämnar er med en bild på vårt gräsligt fula kök så ni alla kan få en sista blick på härligheten:



Här kommer det att bli VITT VITT VITT överallt (utom bänkarna som kommer vara samma!) Vita köksluckor, vitt kakel, vita tapeter osv...ni fattar; vi kommer att få ett VITT kök & jag längtar efter att semestern ska vara slut så jag får komma hem & se slutresultatet!

Alla våra prylar som stått instoppade i varenda skåp förvarar vi här under de kommande 2 veckorna:


...i 24 flyttkartonger som står snyggt staplade mitt i vardaxrummet!!! Ni fattar nog att jag inte alls har lust att vara på hemmaplan mer än jag måste nu va!!!

Imorgon drar vi mot en härlig midsommarhelg hemma hos galet goa vänner & det kommer även att bli lite häng med släkten under helgen innan vi far till vår favvocamping för några lata dagar då vi verkligen bara ska existera. Många dejter är planerade med härliga vänner så nu ska den positiva energin tankas tills den svämmar över!

Kanske skriver jag lite när jag är på resande fot, kanske inte....sånt märker man! Ha nu en underbar midsommar allihop & njut av sommaren!

Var rädda om er & varandra!
Kram C =)

Sista besöket...

...hos valparna, nästa gång vi träffar dem så får vi ta med oss vår lille guldklimp hem!!! Ofattbart hur snabbt tiden gått, idag fyller de ju hela 6 veckor de goa små vilda ulltussarna i Solskenskullen! <3

Här kommer några bilder från vårt besök på kennel Teddywood´s i söndax:

~En lite Gangster myser i sin mattes knä! Självklart passade han på att tugga på min tumme när tillfälle bjöds! ~

~ Kärlek! ~

~Husse har en väldigt bitvänlig näsa, tydligen! ~

~ Det går lika bra att slicka på den uppenbarligen! ~

~ Powernap på köksgolvet! (Gangster är den som ligger längst till höger!) ~

~-"Snälla matte, kan du inte böja ner huvudet lite till så jag kan bita dig i näsan?" ~
(här ser man att han har en blåfläckig tunga; coolt!)


~Trängsel vid middagen som serverades utomhus i det fina vädret! ~

Idag, tisdag så är det packning för hela slanten för min del; i stort sett all semesterpackning ska bli klar plus att hela köket & båda badrummen ska packas ner inför den stundande renoveringen...som vanligt så händer typ allting på en gång i den här familjen....*puh*...dessutom så är det ju alllt "det vanliga" som måste göras, typ mat/disk/städning/tvätt/viktvätt osv i all oändlighet.... =/ Vissa dagar är liiite mer fullbokade än andra & idag är det KAOS på Solsidan; då är det tur att man har världens bästa chef som i sista sekunden beviljade min jättesena förfrågan om att ta en semesterdag idag! Så nu har jag bara 1 dag kvar att jobba (imorgon!) innan semestern på allvar sparkar igång!

Var rädda om er & varandra!
Kram C =)


Morgonstund har guld i mun, sägs det...

...och det stämmer rätt bra på hur det känns i denna arla stund! Jag vaknade vid 6 imorse & kunde bara inte somna om, minns inte när det iträffade en söndag senast! Gissar att det kan ha ett direkt samband med det faktum att vi om några timmar drar till kenneln för ett besök igen! Längtar efter att få träffa alla valparna, men idag är ju faktiskt första gången som vi träffar dem & kan lyfta upp en av dem & faktiskt säga att " det här är VÅR hund"! Det är en häftig känsla att snart vara i mål efter ett par års letande efter först rätt ras & sen rätt kennel & sen följde ju en lång väntan innan vi helt säkert visste om det skulle bli valpar & i så fall hur många de skulle bli & slutligen den stora frågan "skulle en av dem verkligen bli vår?" Men nu vet vi svaret på det & alla 4 i familjen räknar ner hur många dagar det är kvar tills han flyttar hem till oss!

Gårdagen rullade på med många glada skratt, god mat & en smarrig citrontårta till kaffet. Pappa var snäll & hjälpte David att fixa en gasolläcka på husvagnen så nu är det tätt & säkert igen; skönt. Han hade tagit med sig sin "mätargrej" så de kunde snabbt fixa till det.
Barnen var, som alltid när det är fint väder, ute med kompisar på nån av gårdarna & lekte; man ser inte mycket av dem på dagarna längre, det är alltid någon kompis som kommer & vill leka med dem (eller frågar "om de ska va´" när det gäller sonen!!! De bärjar bli stora de små krypen!) enda gångerna de kommer in är när de ska äta, gå på toa eller om det spöregnar för då vet de att det är okej att dra igång tv-spelet, men då har de oftast med sig en eller flera kompisar in.
Det är skönt att se att de alltid har någon att vara med & de har blivit väldigt sociala båda 2 & det märks så tydligt att man blir mindre & mindre viktig att vara i närheten av om dagarna. Det är nog tur att Gangster snart flyttar hit så jag får en liten "bebis" igen! Hahahaha!!!
Kvällen tillbringade jag som 4-barnsmorsa eftersom båda barnen hade en kompis här som skulle sova över! Det var lördaxmys m chips & filmen Dumbo & alla 4 skötte sig exemplariskt & lyssnade på oss när vi sa till dem. Vid 21-tiden var det godnatt & tjejerna låg & läste & fnittrade en stund innan de somnade gott i Sannas säng.
Killarna däremot var lite svårare att få att koppla av så de somnade men när de lagt ifrån sig sina älskade mobiltelefoner på hyllan så kom även de till ro & det blev väldigt tyst när alla 4 somnat! Jag & David kikade på nån film på tv, men jag var supertrött så vid 23-tiden så var det nattedax även för mig. Alldeles lagom till att jag la mitt lilla söta huvud på kudden för att sova så öpppnade himlen sig & det började ösregna & åska, men det försvann lika fort som det kom så ingen av barnen vaknade utan alla 4 sover fortfarande (klockan är drygt kvart i 7 sön morgon nu!) Snart kommer de att komma uppsmygande & vill ha frukost hela högen antar jag så innan dess ska jag försöka få undan den sista viktvätten så jag slipper det senare idag.

Jag återkommer givetvis lite senare idag med en massa bilder från vårt valpgosande i Lammhult; tills dess så får ni hålla tillgodo med följande fina bild:

~ Än står tältet upp, trots tappra försök att riva det!  ~

(bilden är lånad från Teddywood´s hemsida!)


Var rädda om er & varandra!
Kram C =)

Lördag & första dagen på sommarlovet!

Tänk, redan är skolavslutningen förbi m allt vad det innebär, den här våren har gått galet fort & lika glad är jag för det för det har varit en pestigt jobbig vår av alla skäl i hela världen men samtidigt en av de bästa på många, många år. Med tanke på var jag befann mig när detta året började så har min resa varit jäkligt spännande & även om jag då sa att jag skulle vara helt frisk när det var dax att stämpla ut för semester så var det få därute som trodde mig, men nu står jag här; på onsdag kör jag mitt sista skift så onsdagnatt 23.30 så är jag i mål då jag stämplar ut för semestern! Friskförklarad blev jag redan i påskas men det har varit lite skumpigt efter det oxå till & från men inte ett enda återfall har inträffat så nog har jag tagit till mig allt som läkarna lärde mig; inte en enda tablett har jag ätit trots att det många gånger varit ett rent helvete att ta sig igenom men jag vet att jag aldrig mer kommer att falla tillbaka & risken att jag hamnar i depression eller panikångest är numera klassad som minimal så jag är helt nöjd med den prognosen. När det var som värst så var det bara läkaren & jag själv som trodde att det skulle gå, så tji fick alla andra som hela tiden sa att det bara är tabletter som kommer att hjälpa mig bli frisk; det enda tabletterna hade gjort för mig hade varit att "ludda" till min tillvaro så de djupa svarta hålen inte hade blivit så jobbiga som de faktiskt blev, tabletter för en person drabbad av PTSD på den nivån som jag var (vilket i efterhand har förklarats för mig av läkaren, som ett riktigt allvarligt fall...) hade bara dämpat ångesten & depressionen, men då hade jag fått ta tag i allt det jobbiga längre fram istället så jag valde att satsa allt på ett kort & försöka ta mig igenom det utan en massa piller & det är bara att se mig nu så märker man att jag faktiskt lyckades med det "omöjliga"!!! Men jag är en envis skit & om jag säger att jag ska klara av något så gör jag det; ingenting är omöjligt - det omöjliga tar bara lite längre tid att genomföra!
Härmed är mitt sista inlägg om min sjukdom sagt & jag har för länge sen gått vidare i livet! (Ni som vill kan läsa om allt det jobbiga i min gamla blogg... säg till så får ni adressen...)

Som sagt så var det ju skolavslutning i går & här i Hovslätt märker man inte av den pågående debatten om att barnen inte ska få fira sina avslutningar i kyrkan pga att bl.a. muslimer inte vill vara där. Igår satt vi alla föräldrar & barn (ja, vi har även både islam & andra religioner representerade ibland oss...) i en salig röra inne i missionskyrkan där pastorn hälsade alla välkomna & rektorn som avslutning tackade församlingen för att vi än en gång fått tillgång till denna lokal för att fira ännu en skolavslutning. Däremellan så sjöngs det både sommarvisor & psalmer & Herren & Gud nämndes vid flera tillfällen, inget konstigt med det alls. En alldeles vanlig skolavslutning i en alldeles vanlig del av vårt land var än en gång genomförd. Att solen strålade från en klarblå himmel & att jordgubbarna smakade så där härligt somrigt till glassen när vi fikade hemma på altanen efterråt gör bara sitt till för att denna dagen blev alldeles perfekt!

Om en liten stund så kommer min pappa & hans sambo till oss för att, i efterhand, fira Davids födelsedag. Vi har inte kunnat träffas tidigare eftersom någon av oss hela tiden varit sjuk i den här familjen & pappa är extra känslig för infektioner sen han blev allvarligt sjuk förra året. Men idag ska vi träffas & grilla lite gott & sen blir det smarrigt tårta till kaffet! Känns så gött att träffas innan vi drar på semestern så jag får se att han är okej & mår bra, det är viktigt för mig.

Som avslutning så bjuder jag på en liten bild på vår älskling som inte alls är den "lugna & coola killen" längre, han lever upp till sitt namn vår lille Gangster; det är bara bus & jävelskap på gång när han är i närheten känns det som! Ska bli så himla kul att få träffa dem alla igen imorgon när vi åker till kenneln för att hälsa på en sista gång; nästa gång vi åker dit så kommer vi ju att få ta med oss honom hem! Längtar ihjäl mig efter den dagen, men idag är det faktiskt bara 19 dagar kvar innan det är dax! (Tack In-Marie som hjälper mig att hålla koll på hur länge det är kvar...!)

~ Gangster står på altanen, beredd på att hoppa på sina syskon & busa med dem! ~

Var rädda om er & varandra!
Kram C =)

Lite nya bilder på vår lille Gangster & hans syskon!

~ Redo för bus! ~

~ Han börjar bli stor den lille godingen! ~

~"Ska jag bita dig i örat, Triton?" ~

~ Gospaus på gräsmattan! ~

~ Första promenaden på gräs! ~

~ Gangster & Triton har mellispaus! ~


Samtliga bilder är tagna hemma hos Linda på Teddywood´s kennel när valparna var ca 4,5 veckor gamla.
Stort tack till Linda Hagelvik & Ing-Marie Hägg Nilsson för att jag får låna bilder från er.

Hoppas ni alla har en härlig onsdag, själv är jag hemma & vabbar m en liten förkyld tjej idag, men imorgon blir det jobb igen för min del!

Var rädda om er & varandra!
Kram C =)

Såhär ser han ut "Teddywood´s Tintin By Sunshine"...

... fast vi kommer att kalla honom för Gangster!
Han föddes den 8 maj & var nummer 3 i kullen, först ut av killarna! När han föddes vägde han 400 gram men han han växer stadigt & väger nu betydligt mer!

Nedan följer några bilder på hur han utvecklats & växt från födseln fram till nu:

~ Nyfödd ~


~ 6 dagar ~

~ 1 vecka ~

~ 2 veckor ~

~ 3 veckor ~

~ 4 veckor ~

Nu börjar det kännas lite mer "på riktigt" men det är fortfarande så otroligt stort att tänka tanken att denna lille kille ska flytta hem till oss om bara 3 veckor & 4 dagar!

Stort tack till Linda som gett just oss förtroendet att få ta hand om just denna underbara lille kille.

Nu är det dax att förbereda för jobbdax tidigt imorgon bitti, nu är det bara totalt 7 arbetsdagar kvar innan jag går på semester!

Var rädda om er & varandra!

Kram C =)

Nu har jag pussat på dem.....

....alla 7 fick ta emot pussar & gos i överflöd inte bara av mig utan även av resten av familjen som naturligtvis var med & hälsade på valparna igår!

Vad kan man säga, de är så fina allihop & det var full fart där ett tag när allihop var vakna samtidigt. Det kissades små pölar mest överallt & barnen skrattade & så fort de såg en valp stanna upp så visste de att nu är det "kissvarning på blå" t.ex.  Det var  bara underbart att se barnen sitta där med mer valpar i knät än de kunde hålla reda på men de var så försiktiga med dem & Simon lyssnade noga när Linda förklarade hur han skulle lyfta dem. Sanna visade inga tecken alls på att hon tyckte det var jobbigt med hundar överallt runt sig, hon bara satte sig ner & fnissade lite & sen pekade hon på den hon ville ha hjälp att lägga i knät! Tänk, min lilla skruttunge som varit så rädd för hundar; vi kan lugnt konstatera att det inte längre är så! Hon blev lite besviken när hon förstod att vi inte skulle få ta hem någon valp redan igår, men var hela tiden väldigt bestämd på vilken hon ville ha!!! Simon, jag & David hade direkt samma favorit när vi nu äntligen fick se dem "live" & det är samma lille kille som varit en favorit från start! Sanna har honom som nummer 2 men är fortfarande lite besviken över att HENNES hund (oavsett vilken det kommer att bli av dem...) inte fick följa med hem igår utan måste bo kvar så långt från oss i 4 veckor till!

Bildregn från gårdagen får vänta ett tag eftersom min dator inte vill lägga upp bilder här tydligen.... =(

Lite mer bilder på älsklingarna som fyller 4 veckor imorgon!

Såg att Linda hade uppdaterat kennelns hemsida så jag passade på att "sno" lite bilder på grabbarna bus & deras söta systrar, håll tillgodo;

~ Herr Blå ~

 

~ Herr Grön ~

 

~ Herr Gul ~

 

~ Herr Orange ~

 

~ Titta; plötsligt händer det - de har redan lite bättre bordsskick! ~

 

Om ett par timmar så sitter vi där, på ett köksgolv i Lammhult, i ett hav av gosiga valpar! Längtar så efter att få träffa dessa sötbollar som man har sett bilder på dagligen i drygt en månad!

 

Var rädda om er & varandra <3

Kram C =)


Äntligen är den efterlängtade måndagen här!

Som vi har längtat & räknat ner hela familjen, men idag är det då äntligen dax att åka & träffa dem; Enja & Celda, Linda & hennes goa familj men givetvis så är det valparna vi är mest nyfikna på en dag som denna! Det är pirrigt & jag vaknade när mannen drog till jobbet vid halv 6 & sen var det helt omöjligt att somna om!!! Jösses, detta är ju värre än när man vaknar på julaftonsmorgonen & ser alla julklapparna under granen ju; ja, jag går fortfarande & klämmer på julklappar i smyg när jag tror att ingen ser mig!!! *hahaha, kommer aldrig att kunna sluta m det!*
Dagen idag kommer att starta snart när knattarna vaknar & vid 8 börjar deras skoldag, idag ska de ha "mini-OS" på idrottsplanen hela fm så jag har lovat att komma dit lagom till klasstaffetten vid halv 1 eftersom sonen är uttagen att springa för sin klass; självklart måste jag ju se detta då! Direkt när deras dag är slut vid 13-tiden så ska jag skjutsa hem grannens dotter & sen möta upp med maken, som tagit ledigt ett par timmar i eftermiddag, sen drar vi förväntansfulla ner till Lammhult för att för första men absolut inte sista gången få träffa alla dessa underbara hundar. Det ska bli väldigt intressant att se hur barnen, främst Sanna, kommer att reagera när det är så många hundar runt fötterna på henne! Tänk; dottern som för bara några år sen var så hundrädd att hon skrek & sprang in så fort någon gick förbi utanför tomten med en hund - det enda hon pratar om numera är hur mysigt det ska bli med en alldeles egen hund i familjen. Stort tack till syrran vars staffe var den hund som först vann dotterns hjärta & banade väg för att hon idag inte är ett dugg hundrädd. Hon gillar alla hundar men går inte fram till dem om hon inte känner dem, vilket är bra.

Veckans investering till Gangster kommer att bli hans "säng" som kommer att inhandlas till helgen. Det är dock inte vi som kommer att köpa den utan våra goa vänner som drar till Ullared & har lovat att köpa med sig den hem därifrån till oss. Orsaken till detta är att när vi var där för ett par månader sen så visste vi att Enja väntade valpar men vi visste inte helt hundra om en av dem skulle bli vår så vi vågade inte köpa på oss en massa prylar ifall ifall något skulle gå galet. Hur som helst så har vi senare tittat på likadana bäddar i butiker här i stan & gissa om vi var snopna när vi upptäckte att prisskillnaden var hela 500:-!?!?! Så nu när vi vet att Gangster finns & att han är vår så har vi bestämt att det kommer att bli en sådan bädd.
Igår satt vi & grillade hos våra grannar & ytterligare en familj var där. De har hundar så naturligtvis passade man på att prata hundbädd med dem då de har mer koll än vad en annan har i daxläget. Det visade sig att de har såna bäddar till sina hundar & de var jättenöjda med dem. Så det känns som ett bra alternativ vi bestämt oss för. Frågan är väl egentligen bara var vi ska ha den eftersom Gangster inte kommer att kunna gå i trappan i början så borde den väl vara på övervåningen där vi är hela dagarna ifall han vill sova lite nu & då på dagen, men vårt sovrum är på nedervåningen & där kommer han ju oxå att sova på nätterna så han är nära oss så jag antar att det blir att bära både hund & hundbädd upp & nerför trapporna ett tag framöver då!!! Snacka om att man kommer att få snygga armmuskler av allt bärande framöver; vem kommer att behöva ett gym lixom!!! Eller så får vi helt enkelt köpa 2 stycken så han har en på varje våning!! Jaja, det löser sig så småningom det oxå!
Bädden vi har bestämt oss för ser ut såhär:

Nästa "större" utgift blir naturligtvis buren till bilen. När vi åker hem första gången från kenneln så kommer han nog att få sitta vid mina fötter på passagerarsidan i bilen så man har lite koll på honom & så han känner att man är nära, men sen kommer han att få åka i sin bur i babageutrymmet i bilen eftersom det är det säkraste alternativet för honom. Jag har ingen aning om vilken bur det kommer att bli, utbudet är ju, minst sagt, förvirrande!!! 2 alternativ som vi har tittat & klämt på är dessa (burarna på bilderna är det närmaste jag kan hitta på nätet, men man kan ju i alla fall se vilka typer det handlar om!)



Är helt vilsen i burvärlden så den frågan bollar jag över till Linda i eftermiddag så hoppas jag att hon har lite idéer om vilken man ska välja!!! Så himla skönt att ha en massa hundmänniskor omkring sig så man kan få tips & råd om vad som funkar bäst & varför; sen sitter man ju i alla fall där i slutändan & sållar ut det man tycker låter vettigast & i slutändan vill det gärna bli skitbra tror jag!

Nu är klockan 20 i 7 så det är hög tid att väcka 2 förväntansfulla ungar & sen är vi redo att sparka igång denna hett efterlängtade måndag!

En riktigt härlig dag hoppas jag att ni alla få idag, ett är säkert vi kommer att ha en superdupermysig dag & innan vi lägger oss ikväll så har vi gosat med fler valpar än man kan hålla i famnen samtidigt!!! Love it!

Var rädda om er & varandra!
Kram C =)

 


Blir det en hund eller.....

...blir det något helt annat?!?!

Nu är det ju verkligen en hundvalp vi väntar på, så långt är vi alla överrens, men efter att ha sett de senaste bilderna som Linda lagt upp på kennelns hemsida så börjar jag fundera på om det är hundar, kolla här;

~ Här ser vi 7 underbara valpar....eller är det små trötta bävrar som ngn uttryckte det när jag la upp denna bilden på min facebooksida!! ~

....eller här;


~ Med tanke på bordsskicket, eller snarare bristen på det, så skulle man kunna tro att det är små grisar som Linda har hemma i sitt kök! ~

Haha, skämt åsido så är jag övertygad om att det som springer omkring hemma hos Linda är de underbaraste små ulltussarna som världen har skådat & nej; jag kan fortfarande inte fatta att en av dessa små skönheter heter Gangster & kommer att flytta hem till oss om futtiga 5 veckor ungefär.... måtte denna semestern gå snabbt så vi snart får hem honom!!! Antar att jag inte kommer att förstå att han ska stanna här förrän han flyttat hit.... snart, snart så är det så & det är för stort att ta in i nuläget, just nu vill jag verkligen bara att tiden går skitsnabbt så det snart blir måndag så vi får träffa honom & pussa på honom!

Kram & en riktigt mysig lördaxkväll hoppas jag att ni alla har!
Var rädda om er & varandra!
Kram C =)

RSS 2.0