Jämmer & elände!

Ja, vad kan man säga...... den sista veckan har ju inte direkt varit en av de 5 bästa i mitt liv, snarare precis tvärtom.... *suck* De som finns i närheten av oss i vardagen vet att jag & min familj vid 2 tillfällen förra veckan blev hotade av 2 personer... Naturligtvis är detta polisänmält då det inte på några villkors vis är okej att göra så som dessa personer gjorde. Livet förändras ganska rejält när något sånt händer & hur man mår kan nog de flesta förstå. Att känna sig begränsad i sin vardag pga att någon gjort ett aktivt val att göra en annan person illa på det sättet är inte kul men som man brukar säga, livet måste gå vidare & det har det gjort för oss alla 4. Av olika skäl har jag inte lust att gå in på detaljerna kring detta utan hoppas bara att rättvisan får ha sin gång & att berörda personer låter oss vara ifred framöver.
 
I lördags vaknade jag & hade ingen som helst hörsel på ena örat...=( Varför inte drabbas av mer skit när man ändå håller på lixom?! Så idag, fortfarande halvdöv, så ska jag till läkaren & få kollat vad det är för fel eftersom det fortfarande känns som att jag har ett lock över ena örat & det gör oooooont som f*n runt omkring det. Man börjar ju stillsamt undra när man kan få vara frisk & kunna jobba igen, typ våren 2021 känns det som... *ironisk*
 
Idag skiner i alla fall solen på oss igen här på Solsidan & jag ägnar mina dagar åt att busa/träna/gosa med Gangster. Jag undrar varje dag vad man la all sin tid på innan man hade honom! Ungefär som man funderade efter att barnen fötts, vad gjorde man innan man hade barn? Det känns konstigt att tänka att för bara några veckor sedan så fanns han inte i vårt liv & nu är han en så självklar del av den. Vi har börjat träna på att han ska vara ensam hemma & igår klarade han av hela 30 minuter utan sällskap & det gick alldeles lysande. Det är en duktig liten kille vi har! Min enda "stora" fundering just nu när det gäller honom är när hans öron kommer att resa på sig, jag är nyfiken på hur han kommer att se ut när de står upp som de ska! Vilka I-landsbekymmer man dras med mitt i allt elände!
 
Nu ska jag äta lite frukost & sen ska barnen skjutsas till fritids & dagens utflykt. Resten av denna fm kommer jag att mysa med Gangster & sen väntar läkarbesök frampå dagen.
 
Hoppas att allt är fint med er alla & glöm inte att ta vara på dagen, man vet aldrig vad som väntar runt hörnet & hur fort ens vardag kan få en helt ny vändning.....
 
Var rädda om er & varandra!
Kram C =)
 
 
 
 
 

Liten update om livet med Gangster!

Tiden går fort & nu har den lille älsklingen redan bott hos oss i 10 rdagar! Dagarna rullar på med en massa aktiviteter & mycket passande av den lille hårbollen så bloggen bli lidande emellanåt, men nu tänkte jag i alla fall klottra ner lite av allt som händer runt den lille rackaren så att ni får ta del av hans hyss & framsteg!
Han är näst intill helt rumsren & totalt har det bara hänt 5 "olyckor" & alla pga att vi inte sett hans signaler när han har lekt/busat inomhus. När han sovit eller ätit så är det mycket lättare att tänka på att ta ut honom men efter en kort lekstund så är det så himla lätt att missa det. Vi försöker påminna varandra så det har blivit mycket bättre de sista dagarna.
Han äter med en hastighet som gör att han, precis som sin bror Triton, får hicka så även här funderar vi på att köpa en sån där speciell matskål så han får jobba lite mer innan det är slut.
Han har haft 3 fästingar, 2 som kröp på honom som vi hann få bort innan de satte sig & idag hade han en i ena ljumsken som David tog bort med fästingborttagaren. BLÄÄÄÄÄÄ, vad äckliga de är. Gangster pep som en bebis men var duktig & fick godis efterråt för att han var så still i Davids famn när han tog bort den.
Han beter sig som en jordfräs ute i trädgården & vi har nu ett antal små gropar lite sporadiskt placerade där han varit i farten & grävt!
Han äter ALLT & jag menar verkligen allt; gräs, blommor, maskar, sin mat, smågrus & stenar, fågelbajs & kattbajs samt dricker väldigt gärna vatten ur varenda vattenpöl man passerar på våra små promenader.
Han försöker varje dag att hoppa upp i soffan & varje dag så tjongar han nosen i dynan eftersom han inte når riktigt ända upp, han är extremt envis!
Han gillar att få sitt godis (matplutttar) gömt under en plastburk eller ett grytlock som han se får jobba med att få bort för att komma åt sitt godis. Det syns att han funderar på hur han ska lyckas & ju tuffare utmaning desto envisare & mer metodiskt ger han sig på "problemet".
Han älskar sin "godisboll" som vi fyller med matpluttar & sen puttar han den med nosen & rätt som det är så trillar det ut en godis eller två samtidigt som den ger ifrån sig ett roligt "ankläte"! Det ser ibland ut som man har dragit ett slemmigt snigelspår genom vardagsrummet när han har puttat omkring den där & dreglat efter den!
En annan storfavorit bland leksakerna är en platt mjukisräx som piper när han biter den i svansen eller huvudet. Den stackars räven får bekänna färg när han slänger omkring med den, men han bara älskar den!
Han har en bästis som heter Alfons & det är grannens lilla chihuahua. När Gangster ligger & sover som en stock i trädgården så räcker det med att Alfons går i trappan så vaknar han & far upp. Han ser så ledsen ut om ALfons inte kommer in i trädgården för en lekstund utan går vidare, då sitter Gangster med nosen ut genom staketspjälorna & piper!
Han är en riktig liten cirkushund har vi upptäckt & nu kan han "sitt", "stå", "tass", "high five" & kommer när man säger hans namn. Däremot skiter han fullständigt i vad man säger när man är ute & går med honom för han nosar & kollar på det han vill & sen kommer han lufsande när han är klar.
Först idag har han börjat att bajsa när jag tar ut honom i koppel, tidigare så gjorde han det enbart när någon av de andra i familjen höll i kopplet & de gångerna jag gick med honom så väntade han tills vi kom hem & jag tog av honom kopplet & selen, då lekte vi en stund i trädgårde & först när jag gick in så bajsade han på gräsmattan. Sen när han var klar så skällde han tills jag kom ut & då "visade" han vad han gjort så jag kunde städa efter honom!
Han är jätteduktig när David klipper hans klor & när jag har borstat hans tänder.
Vi hade tänkt att väga honom i veckan som gick men då vår badrumsväg har pajjat så har vi inte gjort det ännu. Nu i veckan får det bli att köpa en ny så ett tag till lever vi i ovisshet om hur mycket han har ökat i vikt, men visst har han ökat; t.o.m. jag ser det med blotta ögat när jag tittar på honom & tro mig; det känns varje gång man bär honom i trapporna.
Han älskar vatte & ösregn & utan att blinka så kan han lägga sig i en vattepöl när vi är ute på promenader, om han liggerf i trädgården & sover på dagarna så kommer han in först när det vräker ner om vi inte hämtar honom innan!
På nätterna sover han under vår säng, jag antar att det är svalast där. Han kissar sista gången på kvällen vid 23.00 - 23.30 & sen sover han till 7.00 på morgonen, bortsett från natten mellan lördag/söndag då han sov 23-9!
Sina sovstunder på dagarna tar han sig där det är mest liv & rörelse omkring honom & det kan vara var som helst gärna mitt på golvet eller ute i trädgården. I sin biabädd är han oftast bara när han avnjuter ett tuggben eller tänker döda sina leksaker, så biabädden sitter numera fast förankrad i trappräcket med hjälp av ett spännband eftersom vi trättnade på att ha den över hela golvet i vardagsrummet!
Han älskar att åka bil & gårdagens tripp till Sthlm tur & retur gick som en dans.
Bortsett från att han vid ett tillfälle har burit iväg med min sko & en annan gång skulle sätta tänderna i dotterns ena foppatoffel så låter han bli våra skor trots att de faktiskt står framme där han lätt skulle kunna nypa dem.
 
Han är en busig liten kille som gärna hittar på hyss & han vet så väl vad han ine får göra & man ser på hela honom när han vet att han ägnar sig åt något förbjudet, som att gräva upp gräsmattan eller hetsäta sönder barken på trädet eller vildvinet som en gång i tiden klättrade så fint i spaljén...där är mest lite trasiga rester på den nedersta halvmetern....så himla snyggt....INTE! Men på det stora hela så är han en väldigt lätt liten vovve att leva med, han är lyhörd & alert, han är väldigt lätt att förstå i de flesta sammanhang & inte alls i andra, han är en utmaning på sitt speciella sätt!
Han är källan till en gränslös kärlek & jag fattar inte vad vi gjorde med all vår fritid innan han fanns i vårt liv!
Han är speiell & alldeles underbar även om han beter sig som en liten piraya med päls på!
 
Detta var en liten update om hur livet med Gangster är just nu, orkar inte lägga upp några bilder med tanke på att klockan är mitt i natten & jag ska jobba imorgon, men det blir bilder framöver igen, jag lovar!
 
Var rädda om er & varanda!
Kram C =)

Sthlm t.o.r på samma dag!

I går, lördag, så lastade vi in ungar, hund & diverse packning i bilen & for iväg hemifrån vid halv 8 på morgonen. Destinationen för dagen var Vallentuna & släktträff med Dethorey;arna med vänner! Resan upp gick fantastiskt bra & efter de första 15 minuterna av bilresan så slutade Gangster att pipa & la sig tillrätta i sin bur & somnade!?!?! Vi gjorde små depåstopp längs vägen för rastning av hund, frukost picknick & glass shopping. Vi anlände till (Davids morbror) Miguels hus vid halv 1 & då hade några av gästerna redan kommit. Sen droppade det in hundar, ungar & vuxna i en salig blandning & när den sista hade anlänt så var vi 37 personer & 3 hundar samlade runt borden som stod uppdukade mitt i trädgården. Vi åt först lite förrätt i form av olika korvar, kött, oliver & sallad & till varmrätt blev det en av det underbaraste lasagnerna jag någonsin ätit. Eftersom en i släkten driver ett stenugnsbageri så kan ni nog gissa varifrån brödet kom. Vi drack läsk, öl, vitt eller rött vin & vatten allt efter tycke & smak & om man skulle köra bil sen eller inte!
Efter en väldigt lång middag som inkluderade många glada skratt & en hel massa "hur är vi släkt med varandra" & "vem är du gift med" & "vilka barn hör ihop med dig" osv så togs det även en massa bilder. Självklara punkter på dessa träffar är ju "morbror" Rolands tal om familjehistoriken, mycket intressant som vanligt samt den självklara bilden; varje släktträff förevigas vi alla på en gruppbild & i år blev resultatet detta:
 
Lite kul är att killen som sitter & håller armen om Simon är en av hans sysslingar, Noah vars pappa då alltså är kusin med David!Snett bakom Simon till vänster så står en kille i vit skjorta & det är barnens "storkusin" Linus, samma kille som en gång målat den ursnygga tavlan vi har hängandes vid trappan i vardagsrummet!
Ungarna var helt lyriska efterråt & konstaterade att de hade en hel massa kusiner & sysslingar så för deras skull så vore det toppen om detta kunde bli ett årligt återkommande arrangemang eftersom sist när det begav sig var för 11 år sedan & ingen av våra barn var födda då....
 
När klockan var vi 17 tiden så var det dax att tacka för oss & börja vår resa hemåt. Precis som uppresan så gick det fantastiskt bra & varken Gangster eller barnen gnällde så efter ett antal stopp, bl.a. ett där vi gick ner till Vätterns strand & kastade "macka" med stenar ut i vattnet (ja, vissa av oss sänkte dem med ett ljudligt plums utan en antydan till studs på vattenytan!!!) så var vi hemma på vårt älskade Solsidan vid 22 tiden. Både ungar & hund somnade ovaggade & imorse så var det inte tal om att gå ut på någon morgonkisspromenad före 9! Det är mattes hund det, sovmornar är inte fel en söndag!
En härlig dagsresa på dryga 70 mil som första längre tripp med en valp, många är de som förkastade idén när vi nämnde den först men det enda jag säger nu är; när kommer allt det där jobbiga som så många har "varnat" oss för så fort vi berättade att vi skulle skaffa hund??? Hittills så går allt över förväntan & det är en smart liten rackare vi har utökat familjen med! Nästa inlägg kommer bara att handla om vår lille cirkusvalp!
 
Kram alla fina & var rädda om er & varandra!
//C =)
 

Händelserik dag!

Vi startade dagen med att packa picknickfika till både 2- & 4-benta familjemedlemmar & drog sen till Stadsparken lagom när målaren dök upp för att måla om vårt badrum på nedervåningen. (nej; de är fortfarande inte klara med renoveringen....)
Det var dax för Gangster att premiäråka i sin bilbur & han var så duktig när jag satte in honom i buren & stängde den. Han tuggade lite på sitt tuggben som låg därinne & allt var frid & fröjd.....tills bilen började rulla....
Han pep & småskällde om vartannat ett tag men det verkade inte vara någon risk att han kräktes så vi fortsatte vår färd. Simon satt med jämna mellanrum & kikade bakåt på honom & berättade vad han hade för sig för oss andra! Efter en liten stund blev han tyst & Simon sa att han hade lagt sig ner så vi åkte hela vägen som vi hade planerat. När vi kom fram så satt han så fint i sin bur & väntade på att jag skulle öppna dörren & sätta fast kopplet innan jag lyfte ner honom. David hällde upp vatten till honom så han fick dricka innan promenaden mot parken fortsatte.
VI gick till fågeldammen för att mata fåglarna & medans barnen smulade ut bröd åt fåglarna så gjorde Gangster små utfall mot fåglarnas håll som för att skrämma bort dem men jag tror att han i själva verket var ute efter brödet vi hade lagt ut till dem! Han äter verkligen allt han kommer åt....hela tiden....*suck*

Vi fortsatte promenaden upp till lekplatsen & dukade upp vårt fika samtidigt som Gangster fick sin lunch serverad! Alla 5 fikade & när vi var klara så gick barnen iväg till klätterställningarna & själv tog jag en promenad med den lille sötbollen.
När vi kom tillbax så somnade han på Davids arm på filten vi hade lagt ut på gräsmattan. Så sött!

På väg tillbax till bilen gick vi vägen förbi hagarna där påfåglarna, fåren & lamadjuren finns & jisses vad spännande det var med får tyckte Gangster! Han hade nog suttit kvar där ännu om vi inte hade lockat med oss honom till bilen!
Innan vi åkte hem så tog vi en sväng förbi June Hundklubb där jag ska gå på valpkurs med honom. Så nu vet jag var det ligger & hur jag ska köra för att komma dit. Längtar verkligen efter att få börja där, känns som att mycket jag funderar på kommer att lösa sig efter den kursen! Önskar att jag redan nu kunde förstå vad det är han vill säga när han "pratar" med mig, jag ser så tydligt att han vill något men det är långt ifrån varje gång som jag kan läsa hans signaler rätt, men jag försöker & blir ibland väldigt frustrerad när jag känner att jag inte förstår eller kan det jag vill kunna, men jag gör verkligen allt jag kan för att bli en så bra hundägare som möjligt.
När vi kom hem igen så gick David & barnen in med Gangster medans jag drog till ICA för att handla lite mat.
Vid halv 5 kom mamma & Torbjörn på en fika & vi hade fixat våfflor till kaffet. Det smakade mums med grädde & jordgubbar till. De tyckte, precis som alla andra som träffat hårbollen, att han var galet söt naturligtvis!
Eftermiddag bjöd även på en allra första lekstund tillsammans med grannens lille Alfons som är en chihuahua & de kom kanonbra överrens från första stund våra små killar! Det var riktigt kul att se Gangster tillsammans med en annan hund & han hade verkligen jätteroligt. När Alfons & hans matte (Jenny) gick hem så la han sig mitt på gräsmattan & toksomnade i en & en halv timme. Inte förrän Jenny skulle gå kvällspromenaden med Alfons & passerade precis utanför vår grind så hoppade Gangster upp & fick syn på Alfons & ville direkt leka igen! Men med tanke på allt bus & alla äventyr han hade varit med om idag så bestämde vi att de kan få leka en stund imorgon igen.
 
 
Kvällen avslutade jag med att, trodde jag, ta en mysstund med pälsbollen & borsta/kamma honom så han skulle bli riktigt fin & fluffig i pälsen. Hej vad det sket sig, han var inte alls på rätt humör för det kan jag tala om; han var alldeles för busig & upppspelt så det blev en lång kamp om vem som var envisast & till slut "vann" jag & fick borsta/kamma hela honom bortsett från magen. Priset jag fick betala för det var en rödrandig vänsterarm då han satte sina sylvassa tänder på min arm & jag vart rädd så jag drog bort den vilket resulterade i att armen blev rödrandig av små blodiga "revor". Inte så jäkla skönt kan jag lova er men skam den som ger sig, vi har en fluffig liten kille här nu som är bortstad även på magen (tack David!)
Precis när det var dax att plocka in allt från trädgården & stänga altandörren så kom en annan av mina mysiga grannar, Samira, & ropade på mig. Hon har tidigare lånar ut en hel massa "Härliga Hund" tidningar till mig & nu ikväll kom hon med en bok hon har pratat om tidigare som jag fick låna. Boken heter "Stora boke om att skaffa & leva med hund" av Åsa Ahlbom & Anders Hellgren. Den handlar om modern träning, beteénde & psykologi. Jag ser fram emot att få sätta mig ner & plöja igenom dem. Vilka goa grannar man har, bara den sista veckan så har jag börjat prata med flera av dem (alla hundägare, naturligtvis!) på ett annat sätt än tidigare; känns gött att ha ännu fler vänner bland grannarna här på Solsidan än vad vi hade tidigare. Man kan banne mig bo sämre i ALLA avseénden!
Nu ska jag kolla igenom fb, bläddra lite i den "nylånade" boken & sen blir det ett härligt bad. Imorgon kommer hantverkaren igen i ottan för att, förhoppningsvis, göra klart vårt badrum på bottenvåningen. Sen är det lugnt med renoveringar i ett par veckor tills golvläggaren kommer & lägger in ny matta i hallen & båda sovrummen nere, men det blir inte förrän i augusti så det är ett tag kvar tills dess!
 
Var rädda om er & varandra!
Kram  =)

9 veckor

 
TIsdag

Idag fyller solskenskullen hela 9 veckor, det är helt galet hur fort tiden går. Gangster fick ett tuggben modell större av oss idag så nu är han sysselsatt med att gnaga på det & inte sin stackars mattes händer, armar & ben!

Vi hade middagsbesök idag då pappa & hans sambo tittade förbi ett par timmar. VI skulle ha grillat men eftersom det regnade i stort sett hela dagen, mer eller mindre, så lagade vi maten inomhus.
Till kaffet hade jag fixat en sån där sommartårta som alla vart helt tokiga i förra sommaren när jag började göra den, så här ser den ut;

 
Hela dagen har det varit mycket människor här, både små & stora kompisar, vaktmästaren & våra middagsgäster & Gangster brydde sig inte nämvärt myket om att det var en massa människor runt honom. Han verkar ha bott in sig & hittat sin plats i familjen.
Han fick 2 olika tuggben av pappa & Rosa när de kom, hur gulligt var inte det av dem då att tänka på honom & ta med sig en present till honom första gången de träffade honom! Mycket omtänksamt!
I övrigt firade han sin 9 veckorsdag genom att få en fästing i pälsen =( Simon upptäckte den & sa till David som plockade bort den & förpassade den till fästinghimlen. Äckliga små kryp det där. *blääää*
 
Via nätet så satt jag & David & kollade efter framtida hundutställningar; vi hittade flera stycken som inte är så långt bort geografiskt sett med tyvärr så är de för tidigt i tiden eftersom han måste vara 4 månader innan vi kan delta på någon utställning med honom. I Jönköping så är det en utställning den 26/8 men eftersom Gangster inte fyller 4 månader förrän den 8/9 så kan vi inte vara med på den, en det kommer fler tillfällen. VI har hittat en som vi kommer att anmäla honom till men den ligger lite längre fram i tiden så vi väntar lite till innan vi skickar in en anmälan dit. Ska bli spännande & se hur framförallt jag kommer att klara av det, det kommer att vara skitnervöst men jag är alldeles för nyfiken på den världen för att låta bli känner jag!
VI hann även att boka in en helg framöver då vi ska campa ihop med goda vänner, ska bli spännande att se vad Gangster gillar husvagnslivet lika mycket som resten av familjen gör. =)

På kvällen kom Johanna förbi & käkade kvällsmat med oss & busade lite med Gangster. Hon hör ju till familjen så det känns viktigt att de kommer bra överrens hon & Gangster. Dessutom så är hon en av de få som kommer att få vara hundvakt framöver när vi behöver det.
 
Vädret har det varit lite si & så med idag men jag klagar inte eftersom med tanke på vad vi har inplanerat denna sista semestervcka så är det underbart att det är lite svalare ute. Dessutom så är det perfekt att vara ute med Gangster & träna med honom i trädgården när det inte är smällhett för då hade varken han eller jag orkat hålla igång. Sommarvädret kommer väl så småningom antar jag så då får vi sola & bada då istället, dessutom så har vi ju redan haft ett gäng dagar med kalasväder så det vore synd att klaga känner jag!
Ännu en dag fylld av roligheter tog slut & nu är det bara 5 dagar kvar innan vardagen kickar igång igen så smått vilket känns skönt. Saknar både jobb, jobbarkompisar & vanliga hederliga vardagsrutiner. Känns väldigt lyxigt att starta vardagen igen med en eftermiddagsvecka vilket innebär en hel del egentid på vardagarna; något jag inte har haft i överflöd under semestern & ni som känner mig kan säkert gissa hur rastlös jag blir när egentiden inte existerar på ett par veckor - den är skitviktig för mig.
 
Var rädda om er & varandra!
Kram C =)
 
 

Sista semesterveckans...

...första dag är snart till ända. Ska bli skönt att komma in i våra vanliga rutiner på måndag igen, det har varit en, minst sagt, händelserik semester så här långt!
Idag startade vi dagen ungefär som vi gjort de senaste dagarna; Gangster väcker oss vid 5 tiden & vill gå ut & kissa & framåt 7 går vi upp, han & jag, & morgonmyser medans de andra fortfarande sover. Frukost & morgonpromenad går kanonsmidigt med serdu det där med att bajsa när man går i koppel är inte hans grej verkar det som; han är fullt upptagen med att nosa på allt & smaka på det mesta som kommer i hans väg. Jaja, förr eller senare så kommer det att ordna sig med den saken, än så länge så gör han "nr 2" när han får springa ut i trädgården men jag hoppas att jag kan komma på något bra sätt att få honom att klara av att göra det även när han har selen & kopplet på sig.
På fm drog jag iväg & handlade mat & sprang på en gammal bekant som jag vart ståendes att prata med inne på ICA. Vad vi pratade om? Våra jämngamla barn & våra hundar!!! Hahaha, hur hundnördig har man blivit; överallt träffar jag på människor som har hundar & alla faller de pladask för Gangster, men å andra sidan så är det rätt svårt att inte göra det, men vem är partisk? Jag?!?!
Sen rullade dagen på med bullbak & det blev även en rabarber/jordgubbspaj fixad, måste hålla mig sysselsatt när Gangster sover för när han är vaken så är jag mest med honom i olika situationer. När vi lokaliserat barnen, som är ute med kompisar från det att de vaknar tills de går & lägger sig, så fikade vi på altanen. Knappt hade vi hunnit börja fika förrän polissirenerna började låta VÄLDIGT nära oss. Det visade sig att det varit ett inbrott i en lägenhet i andra änden av området & polisen tog dem på bar gärning. Men en hann tydligen smita iväg så det var ett antal polisbilar & ännu fler poliser i krokarna i ett par timmar under em/kvällen. Lite läskigt då de sprang med spårhund i skogen runt området & hittade en massa stöldgods som tydligen inte bara var från det aktuella inbrottet. Jaja, så småningom så hade polisen samlat ihop både stöldgods & bus & drog från området under tiden som jag var iväg & tog en långpromenad med en kompis.
När jag kom hem så passade David på att dra ut på en promenix så då roade jag mig med att mata vår lille gangster & efter en kort kvällspromenad så tyckte jag att det var en bra idé att se till att borsta hans päls eftersom han har skaffat sig den äckliga vanan att dra upp daggmaskar, tugga på dem & sen rulla sig i gegget....*blääääääh!*
Sagt & gjort, med kardan, kammen & ett par tuggpinnar i högsta hugg så satte jag igång. Han satt & låg så fint när jag borstade honom & sen när det var klart så ville han leka lite så vi "spelade fotboll" på tomten han & jag! När jag gick in för att sätta mig här så följde han med så snällt & la sig på golvet vid mina fötter. Efter typ en sekund så ställer han sig upp & börjar ulka & sen kom det kräk i två omgångar. Jag vill INTE veta vad han hade mumsat på i trädgården men det såg ut som såna där djur som jag inte alls gillar & jag började må så illa att jag själv nästan kräktes.....
Eftersom jag var själv hemma med honom så var det bara att gilla läget & städa upp. Samtidigt gick han ut & la sig på gräsmattan & somnade. När jag var klar så gick jag ut till honom & satte mig intill honom men då flyttade han på sig & jag lät honom få vila ifred. Snacka om att man känner sig som den elakaste matten i världen just nu; först matar jag honom så han är mätt & sen borstar jag hans päls....jag borde vetat bättre & väntat med det tills han fått busa av sig & började bli trött istället ju, men det är väl bra att man lär sig av misstaget antar jag. Han kom in & drack vatten & sen la han sig tillrätta i närheten av mig & somnade igen. Jag ringde David som lugnade mig & nu kom David tillbax från sin promenad & myser med Gangster så nu känns det rätt okej igen.
Nu ska jag ta mig ett bad & sen blir det dax för bädden.
 
Orkar inte lägga upp några bilder idag, fattar fortfarande inte hur jag ska göra för att kunna blogga från mobilen & det är i den jag har alla nytagna bilder på älsklingen. Får se om jag hinner luska reda på det imorgon!


Var rädda om er & varandra!
Kram C =)

Dag 3 på nya adressen; tiden går fort!

Kort resumé av tiden sen vi blev 5 i familjen kommer här:
 
Torsdag
 
Vi åkte iväg mot Lammhult på em & var framme nästan på slaget 15.00 (tror aldrig jag varit så i tid till någonting i hela mitt liv innan!) Det var en skickligt nervös blivande matte som klev ur bilen utanför Lindas hus kan jag lova; det var ju "på riktigt" nu, när vi lämnar Lammhult bakom oss så kommer livet för evigt att vara förändrat för oss allihop i familjen.
Vi gick snabbt ut & hälsade på valparna & Enja & sen satt vi & fikade på altanen medans Linda gick igenom alla papper med mig. Lite autografer senare så var man valpägare....det är stort! Vi lekte med Gangster & hans syskon på gräsmattan en stund innan Linda ville ta ett familjefoto på oss med Gangster i centrum. Det fotot kan man nu titta på om man kollar in det absolut sista inlägget i valpdagboken på Teddywood´s hemsida. Där finns bilder på alla valparna & deras nya familjer.
 
Här ser ni vårt fina familjefoto:
 
Innan vi skulle åka hem så fick vi med en röd ryggsäck fylld med olika saker som Gangster skulle ha med sig till sitt nya hem. Där fanns bl.a. en bit filt m mammalukt & mammapäls på, en cd med olika oljud såsom åskmuller & fyrverkerismällar; skitbra att ha för att spela med jämna mellanrum för att förebygga att han blir smällrädd vid nyår t.ex. Det fanns även en liten förpackning schampoo i väskan, en "badkasse" m en hundbild på, det han gillade bäst i väskan var de 2 leksakerna som han fick av Linda. Mycket populära har de varit sen vi kom hem.
 
När vi åkte så satt han först i min famn på passagerarsätet men efter ca 10 minuter så satte jag ner honom på golvet mellan mina fötter; då slutade han pipa & efter en stund la han sig ner & somnade. Vi gjorde ett kort kiss- & drickstopp innan vi åkte raka vägen hem till Solsidan med vår lille ulltuss!
 
 
Hela kvällen så kom grannar förbi & tittade på den lille sötbollen som låg & sov i vär trädgård, ja han gick nästan direkt ut i trädgården efter att han snokat runt lite inomhus & där det var som mest oväsen från lekparken precis utanför vårt staket DÄR la han sig & sov en timme! Han valde snabbt ut sin absoluta favoritleksak i sin låda & det var en räv som barnen har köpt till honom, den är exakt likadan som den de hade på kenneln & med den i munnen springer han rakt ut till sin favoritplats i trädgården så fort han kan!
 
 
På kvällen så fick han sova i vårt sovrum men han dissade både den fina buren m mjuk dyna i & det ihopvikta snygga täcket (en gång i tiden inköpt på en marknad vid muren i Peking!) som låg alldeles intill min sida av sängen.
 
Istället så valde han att tillbringa sin allra första natt hos oss mitt på golvet innanför dörren som leder till hallen & där sov han som en liten stock fram till halv tre då han ville gå ut & kissa, han väckte mig genom att nafsa till i min hand (som jag hade sträckt ut, ner mot golvet...) när jag började röra på mig så "skällde" han till som för att få mig att komma upp snabbare. Jag öppnade altandörren & han skuttade med mig ut på baksidan där David hade förberett & gjort en liten inhägnad av kompostgaller, så att han inte skulle skutta iväg alltför långt bort när det nattkissades. När han var klar så gick vi in igen för att sova, han la sig tillrätta på täcket intill min säng men jag kunde inte somna så jag låg & tittade på honom fram till klockan vart kvart över 7 då gick jag upp istället. Vår första morgon med en hundvalp i huset tog sin början....
 
 
Fredag & lördag
 
Båda dessa dagar så har i stort sett allt handlat om när ska han äta, hur lång promenad ska man gå efter maten, har han bajsat/kissat nyss, det ligger hundleksaker överallt efter honom, köksgolvet är blött eftersom vi har en liten kille i familjen som sölar ner mest över hela golvet med vatten när han druckit klart, så till slut halkade Simon i köket när han hade lite bråttom in på toa...gråt & tandagnisslan givetvis men det gick snabbt över.
Andra saker som Gangster börjat roa sig med är att äta diverse prylar som han hittar överallt så menyn är nu utökad med klöverblommor, gräs, bark från vårt enda träd i trädgården, blad från vildvinet som klättrar vid entrén till trädgården, en död spindel, några myror & lite blomjord i rabatten. Däremellan så slukar han sin mat med god aptit & inte en enda "olycka" har hänt hittills, bra jobbat med tanke på vilken omställning denna lille kille gått igenom de senaste dagarna.
Barnen har fått lov att ta med sig sina bästa vänner in i trädgården (en i taget) & de har alla fått hälsa på Gangster & samtidigt ge honom en liten godisplutt ur handen. Gangster älskar verkligen att ha barn omkring sig & leker med dem när de visar att de vill det.
Det enda han inte verkar tycka om är när vi startar dammsugaren för den är tydligen skitläskig! Så när vi inte använder den så står den framme i hallen & han missar inte ett tillfälle att nosa på den & han är verkligen nyfiken på den så snart kommer ha nog inte att bry sig alls när vi startar den.
Natten mellan fredag & lördag så sov han från 23.30 till 07.00 utan ett enda kissbesök i trädgården; duktigt, eller hur! Själv var jag nog mer död än levande när jag väl la mig eftersom jag då hade varit vaken 22 tim i sträck!
 
Söndag
Imorse vaknade jag av att Gangster pep & ville gå ut & kissa vid halv 5 & då var David så gullig & gick ut med honom så jag fick en härlig sovmorgon ända fram till halv 8! Ljuvligt efter totalt rubbad dygnsrytm de senaste dagarna. Efter frukost så tog jag en promenad med ulltussen; han är jätteduktig på att gå med i selen & kopplet. Det har regnat i stort sett hela dagen idag & han bryr sig inte ett skit om det, så länge det inte ösregnar så ligger han gärna ute & sover. Flera gånger om dagen så har jag/vi tränat med honom & han börjar bli väldigt duktig. Hittills tränar vi på att han ska komma när vi ropar hans namn, "sitt" & att följa när han går i koppel. När han får sin mat så säger jag "sitt" & gör tecknet & då sätter han sig!!! Jag blir lika imponerad varenda gång det händer! När jag småspringer åt ett håll & sen byter håll så följer han efter direkt, han får massor av beröm & godis (matpluttar) men oftast reagerar han bäst om han bara får berömmet, det verkar inte som att han bryr sig så mycket om ifall man har en godis eller inte i handen när han gjort det man vill, han ser jätteglad ut när man börjar berömma & säga till att han är duktig osv. Han har fått bekanta sig med sin bilbur idag, den står i vardagsrummet & först fick han ett par matpluttar inlagda i den & då gick han in la sig tillrätta & mumsade i sig dem. På em så fick han en tuggpinne som han låg & mumsade på inne i buren & då "låste" vi dörren till den, när han mumsat klart & inte ville vara där så slog han till m tassen på "dörren" & jag öppnade när han satte sig som för att vänta på att komma ut. Buren står med dörren öppen hela tiden i vardagsrummet & ibland smyger han in i den & myser litegrann för att sen gå ut & fortsätta med sina upptåg!
Han fick just ett sånt där berömt "eurasierryck" som även hans bror Triton roat sig med; han for som en pil från rum till rum & emellanåt så tvärnitade han för att dricka lite vatten i sin skål. 
Samma vattenskål som vi funderar på att skruva fast i golvet eftersom han har kommit på att han kan roa sig med att försöka välta den.....ett annat partytrick som han ägnar sig åt är att slå ner en tass i vattnet så det skvätter i halva köket..... vårt kök kallas numera för "halkbanan" av oss i familjen. =)
 
Nu på em så har regnet avtagit & det börjar bli väldigt ljummet & skönt i luften, vågar man hoppas på en dag i solsken imorgon? utifall att det mot förmodan blir sommarvärme imorgon så ska jag göra några "isglassar" till honom så de är klara tills imorgon. Linda tipsade om att man kan frysa in några matpluttar i en mugg vatten så kan han svalka sig i värmen genom att slicka på dem; så himla smart idé!
 
Nu har det lilla yrvädret lagt sig tillrätta för att sova (igen!? det sovs mkt om dagarna!) så då ska jag passa på att sätta mig & läsa några till av alla de hundtidningar som en av våra gulliga grannar varit förbi med till oss. En annan granne har lånat ut några hundböcker så nog finns det att läsa allt!

Jag ska även passa på att hjälpa David att plocka igenom det absolut sista av alla våra flyttlådor, sen är det klart med allt. Bilder kommer en annan gång men hjälp vad fint det blev i vårt kök!
 
Varför har man en Biabädd i vardagsrummet när man kan sova såhär???
Jo, för att i Biabädden ligger han bara när han kikar på barnprogram tillsammans med barnen på mornarna; han är mycket fascinerad av det som händer i tv-rutan & favoritfilmen så här långt är definitivt Disney´s "Mulan" som han låg & tittade på häromkvällen!!! Inte en rörelse på tv:n missade han!
 
Var rädda om er & varandra!
Kram C =)

Hämtaredagen är här!

Tänk att alla veckor av väntan äntligen är över, om bara 1 timme så sitter vi i bilen & far iväg för att hämta vår hett efterlängtade lille busige Gangster!

Bortsett från alla diverse prylar vi köpt såsom leksaker, bajspåsar, biabädd, bilbur m dyna, fästingplockare & tuggpinnar etc. så är en hel massa annat nu klart oxå;
Imorse tecknade jag en valpförsäkring & den gäller med start idag. Bolaget vi till slut valde blev Folksam då de hade bäst villkor & väldigt bra pris. Skönt att slippa fundera på den saken mer. Försäkringen kostar 168:-/månad - galet billigt med tanke på vad den innefattar, känns tryggt att ha en bra försäkring ifall något händer framöver.
 

Efter ett tfn samtal med en mycket trevlig sköterska på djursjukhuset fick jag reda på att en 12-veckorsvaccination kostar 450:- & det räcker att man ringer & bokar tid ungefär en vecka innan det är dax för det. Smidigt fixat! Hon berättade även att nästa vaccineringstillfälle kommer att bli när han är ett år gammal. Skönt att man inte behöver åka till vetrinären oftare än så, åtminstone när det gäller alla rutingrejjor som "måste" göras när man har ansvar för en liten hundvalp. Klart han ska bli vaccinerad på djursjukhuset; det var ju faktiskt där han föddes!
 
~ Alldeles nyfödd liten kille ~

Blev så galet glad imorse när jag kollade igenom mina mail; där låg en bekräftelse på att vi börjar valpkursen den 12/8; en söndag!!! Kunde inte passa bättre med tanke på hur jag jobbar, det går riktigt bra med allt som måste fixas - det lixom bara trillar på plats som av sig själv & resultatet blir bättre än jag vågat hoppas på! Jag sa redan tidigt i våras att "jag önskar att det fanns en valpkurs som var på lör/sön, eftersom jag jobbar kväll varannan vecka..." och så bara finns det en söndagskurs som dessutom är klockan 16.00 så tidsmässigt blir det kanon. Man har flyt ibland helt enkelt! Kursen kostar 1300:- plus medlemskap i klubben som kostar 150:- per år. Här hittar ni hemsidan till den hundklubb vi valt att tillhöra med Gangster; http://www.junehundklubb.se/
 
~ Skön sovstil hade han som liten! ~

Idag for jag iväg till Djurmagazinet för att köpa lite mat till Gangster & den sorten han får hos uppfödaren fanns inne idag så jag passade på att köpa en säck på 15 kilo till honom. Blev förvånad över att det inte var dyrare; den kostade 469:- & med tanke på att han ska äta drygt 3,5 dl per dag enligt doseringen så lär den ju räcka ett tag!
 
Jag avslutar med en bild som imponerar stort på mig, för hur 17 lyckas man få hela gangsterkullen att sitta stilla så länge så man hinner att få med dem allihop på en & samma bild!?!? Ljuvliga är de & idag är de bara 4 kvar när vi kommer eftersom tre av dem flyttade till sina nya hem igår!
 
Nu finns det inte så mycket mer att göra än att bara vänta på att klockan blir halv 2 så vi kan göra oss klara för att åka iväg. Nästa inlägg jag skriver blir efter att vi har fått hem vår lille älskling!
 
 
Var rädda om er & varandra!
Kram C =)

RSS 2.0